Seizoen 84/85

1984 – 1985

IJsselmeervogels-Ajax 2-1

IJsselmeervogels-Ajax 2-1 (21/8/84)

Half Augustus werd in Amersfoort op sportpark Birkhoven (het eigen veld werd gerenoveerd) een wedstrijd tegen een vrijwel compleet Ajax, met namen als: Van Basten, Koeman, Bosman en Ophof, gespeeld.
Door Henk v/d Groep en Jaan de Graaf kwam IJsselmeervogels op een 2-0 voorsprong en hoewel Bosman de achterstand verkleinde, werden de Vogels met 2-1 winnaar. Trainer Aad de Mos was woedend en beboette zijn spelers.

Het nieuwe siezoen begon verder met een sfeervolle presentatie, waarbij het nieuwe uitgaanstenue getoond werd. Er werd een trip aangekondigd naar Signapore in oktober voor Jaan de Graaf, Jan Vedder en Wim Muys met het Nederlands amateurteam. De competitie begon niet bepaald veelbelovend, na drie wedstrijden waren drie punten behaald. Wat later werd bekend, dat de drie spelers niet mee zouden gaan naar Signapore. Adrie Bettink kondigde aan te zullen stoppen met spelen in het eerste van de Vogels.
Een ander bericht betrof Maarten de Harder. Deze was ruim een jaar geleden voor twee jaar geschorst. Een verzoek om amnestie werd echter afgewezen, waarbij de voetbalbond als voornaamste reden noemde, dat “er ondanks de overstelpende bewijslast voortduren ontkend is”. Half oktober werd in de betaalde bekercompetitie de strijd aangebonden met VVV. Het avontuur was ditmaal van korte duur, de bezoekers wonnen met 1-4.
Op 23 November vond de officiële opening plaats van sporthal ‘De Toekomst’. In het competitievoetbal kreeg men me ups en downs te maken. Na 11 wedstrijden waren 13 punten behaald, te weinig voor een eervolle klassering.
Tijdens de winterstop werd bekendgemaakt, dat Tonnie Pronk in het volgende seizoen de nieuwe trainer zou worden. Ondertussen begonnen de Vogels, na een lange winterstop, zeer sterk. Na 16 wedstrijden werd de tweede plaats bezet met evenveel verliespunten als lijstaanvoerder GVVV. Na de Paasdubbel echter werd duidelijk, dat een kampioenschap er ditmaal niet in zat, vooral niet nadat in Marken met 0-5 verloren werd. In april werd een nieuwe speaker aangesteld. Het was Lianne Bol, die daarmee Henk Schaap opvolgde. In mei werd afscheid genomen van Jan Vedder als actief voetballer en werd Arthur v/d Berg tot elftalleider benoemd.
De competitie werd afgesloten met een vierde plaats:

GVVV 26 17 7 2 41 55-24
Marken 26 12 9 5 33 53-33
Valleivogels 26 13 4 9 30 55-42
IJsselmeervogels 26 11 6 9 28 44-38

Op de laatste Spakenburgse dag werd tegen Spakenburg gespeeld. De wedstrijd eindigde in een puntendeling (2-2). Het zou niet de enige plaatselijke ontmoeting blijven; beide clubs waren bij elkaar ingedeeld in de nieuwe competitie.
Wat later vond het tweede Oma’s Cake voetbaltoernooi plaats, waaraan behalve IJsselmeervogels ook Huizen, Valleivogels en FC Lisse deelnamen. FC Lisse werd de verrassende winnaar.
Op de algemene ledenvergadering werd Jan Vedder tot erelid benoemd.

Bekijk de gewonnen oefenwedstrijd tegen Ajax op IJsselmeervogels.TV