Seizoen 82/83

1982 – 1983

IJsselmeervogels 1982 - 1983

IJsselmeervogels 1982/1983

In het seizoen 1982-1983 begonnen de Vogels niet al te best. Tegen DOVO werd een 3-1 voorsprong prijsgegeven. Jan Zwaan nam afscheid van het eerste in een wedstrijd tegen oud-eerste-elftal spelers. Oma’s Cake, de sponsor, bewees ondanks alles toch vertrouwen in IJsselmeervogels te hebben en schonk een scorebord. Overigens kwam IJsselmeervogels tegen Oranje Nassau niet verder dan een gelijkspel. Daarna verliep alles wat beter en toen in de betaalde bekerstrijd kort voor tijd tegen Fortuna Sittard een 2-1 voorsprong genomen werd, meende men, dat de tijden van weleer weer aangebroken waren. De profs echter stelden in de laatste minuten orde op zaken en wisten met 2-4 te winnen. Na zes competitiewedstrijden bezette IJsselmeervogels met plaatsgenoot Spakenburg een gedeelde derde plaats, met twee punten achterstand op lijstaanvoerder DETO.
Hoewel na 9 wedstrijden een gedeelde eerste plaats bereikt was, was de eerste periodetitel voor ACV, dat een beter doelsaldo had. Aan het eind van de eerst competitiehelft stond IJsselmeervogels alleen aan kok. Succes derhalve voor oefenmeester Jan Lankreijer, wiens contract echter niet verlengd werd. Het bestuur verwoordde dat besluit als volgt: “De motivatie wordt minder en dat baart zorgen”.
In maart werd de tweede periodetitel gepakt. Half mei werd dankzij een 2-1 overwinning op Huizen het kampioenschap behaald.
De eindstand:

IJsselmeervogels 26 15 10 1 40 70-41

De strijd om de zaterdagtitel ging tegen Noordwijk. De eerste ontmoeting werd met 3-1 gewonnen. De tweede echter werd met dezelfde cijfers verloren, zodat een beslissingswedstrijd noodzakelijk werd. Die werd in Harderwijk gespeeld: de uitslag? Weer 3-1 en nu weer in het voordeel van IJsselmeervogels.
Tegen DHC moest vervolgens om de algemene amateurtitel gestreden worden. Thuis werd met 3-2 gewonnen en uit werd met 2-2 gelijkgespeeld. Kampioen derhalve en zoals Henk de Graaf opmerkte: “Een revanche op de beslissing van de KNVB een jaar daarvoor”. Zoals eerder gemeld, vertrok Jan Lankreijer en zijn opvolger werd de bekende Pierre Stevenaart.