IJsselmeervogels kan op vakantie
Voor aanvang van het duel tegen Zwart Wit’28 werd afscheid genomen van maar liefst elf selectiespelers. Een ieder ontving bloemen en werd door het publiek bedankt. Ook werd stil gestaan bij de moord op Pim Fortuyn. De minuut stilte was indrukwekkend. Daarna werd het publiek getrakteerd op een fraaie eerste helft, waarin IJsselmeervogels de lakens uitdeelden. De 1-0 voorsprong na een prachtige volley van Paulo Meijndershagen was dan ook dik verdiend. De tegenstander kwam er in die periode nauwelijks aan te pas maar wist in de 45e minuut verrassend op gelijke hoogte te komen.  Na de pauze was Zwart Wit’28 wel bij de les en toonde aan dat het niet voor niks op de 2e plaats stond. Met prima verzorgd voetbal werd het IJsselmeervogels steeds lastiger gemaakt. Doelman Sander Duindam wist nog enkele keren een goal te voorkomen maar was kansloos op het fraaie schot van Randy Doest. Het duel leek gelopen totdat invaller Henk Peter Bos, een supporter die in het 6e voetbalt en maar één wens had; meespelen in het 1e team van IJsselmeervogels, voor leven in de brouwerij zorgde. Uit een corner wist Bos met een goed geplaatste kopbal de defensie van Zwart Wit’28 te verschalken. Later bleek dat Melrik Beukers het laatste tikje gaf en zodoende de 1500e goal van IJsselmeervogels scoorde sinds de invoering van de 1e klasse/hoofdklasse in 1970. Hiermee kwam een einde aan een seizoen vol rumoer en veel beschadigde mensen…

IJsselmeervogels eindelijk veilig
Eindelijk mag IJsselmeervogels zich veilig noemen en is de grootmacht uit Spakenburg opnieuw verzekerd van een seizoen op het hoogste amateurniveau. De wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde SDV Barneveld verliep voor de gasten bijzonder moeizaam. Het slechte veld en de troosteloze ambiance waren daar mede debet aan. Niettemin creëerden IJsselmeervogels in de eerste helft enkele fraaie kansen. Met name die van Raymond Graanoogst en Ean Lensch hadden een doelpunt op moeten leveren. De thuisclub zette hier in de eerste helft niets tegenover. Na de rust ging IJsselmeervogels steeds meer tegen zichzelf voetballen en kroop SDV Barneveld uit haar schulp. Dit resulteerde in enkele hachelijke momenten voor het doel van Sander Duindam. Aan de andere kant had doelman André Prins weinig meer te doen in de tweede helft. Het laatste kwartier gingen bij IJsselmeervogels pas alle remmen los en gingen alle ballen als een vuurpijl naar voren. Twee aanvallers kwamen erin en deze tactiek werd zowaar beloond. Vlak voor tijd werd Arne van der Berg gevloerd in de zestien en mocht Melrik Beukers de terechte penalty verzilveren. Doelman Prins redde echter bekwaam. De tijd tikte door en duur puntverlies hing in de lucht. Totdat doelman Prins zeven minuten in blessuretijd alsnog in de fout ging. Zijn uittrap was te kort en bereikte Beukers die de bal fraai voorgaf op Raymond Graanoogst. Zijn kopbal deed de Spakenburgse aanhang alsnog omhoog veren.

Raymond Graanoogst 0-1 (97)
Scheidsrechter: M. Winter
Toeschouwers 500

IJsselmeervogels op de goede weg
Ook de derde hindernis in de strijd tegen een promotie/degradatieduel wist IJsselmeervogels in haar voordeel te beslissen. Deze keer was DOVO aan de beurt. De thuisclub boekte een dikverdiende 2-0 overwinning en deden daardoor prima zaken. De strijd is echter nog niet gestreden, maar wie er na het verlies van IJsselmeervogels tegen Sparta Nijkerk had gezegd dat er drie winstpartijen oprij kwamen was waarschijnlijk voor gek verklaart. Dat dit is gelikt is op zich al een groot compliment waard. Opnieuw gaven de spelers 100% en creëerden daardoor enkele fraaie kansen. Het net werd echter pas in de tweede helft gevonden. Tom Kaak bewees weer eens zijn waarde en zette de thuisclub op voorsprong. Daarna brak een periode aan dat het wat arrogant spelende DOVO rijp was voor de slacht, maar pas tien minuten voor tijd besliste Ean Lensch het duel definitief.

Tom Kaak 1-0 (51)
Ean Lensch 2-0 (79)
Scheidsrechter: R.R. Kleiker
Toeschouwers 1200

IJsselmeervogels verslaat Roda Boys
Opnieuw boekte IJsselmeervogels een uiterst belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Tegenstander Roda Boys, dat de punten ook zeer goed kon gebruiken, bood te weinig verzet om het de gasten echt moeilijk te maken. De thuisclub had zich al bij degradatie neergelegd leek het wel. IJsselmeervogels daarentegen niet. Vooral de tweede helft liet de ploeg zien dat er wel degelijk kwaliteit in het elftal zit. De verdiende voorsprong viel na ruim een uur spelen. Paulo Meijndershagen bewees zijn waarde. De bevrijdende tweede goal viel even later toen invaller Arne van der Berg fraai inschoot. Door deze winst en het puntverlies van concurrent Sparta Nijkerk heeft IJsselmeervogels wat lucht gekregen. Of het genoeg is om te overleven moet nog blijken.

Paulo Meijndershagen 0-1 (63)
Arne v/d Berg 0-2 (75)
Scheidsrechter: J.M. Bakker

IJsselmeervogels weer boven de streep
Als er vandaag een ploeg recht had op de overwinning dan was het IJsselmeervogels wel. Spelend vol passie en bezieling zochten de mannen van trainer Philip den Haan gedoceerd de aanval waar tegenstander Hoek wilde duidelijk even de kat uit de boom wilde kijken. De beste kans in de eerste helft was voor Paulo Meijndershagen, die zijn kopbal te weinig vaart mee kon geven. Ook Raymond Graanoogst had pech toen een kopbal van de grillige spits de lat raakte. Na de pauze was het nog nadrukkelijker IJsselmeervogels dat de dienst uitmaakte. Kansen waren er voor Rody van de Vlist, die beide keren iets te gehaast handelden. De verdiende voorsprong ontstond vier minuten voor tijd toen Arne van der Berg na een klutssituatie van dichtbij de bal kon binnenfrommelen. De Westmaat ontplofte en helemaal toen de uitstekend leidende scheidsrechter Slager voor het eindsignaal floot en via de speaker werd vernomen dat Sparta Nijkerk had verloren, waardoor IJsselmeervogels een plekje steeg en boven de streep belandde.

Arne v/d Berg 1-0 (86)
Scheidsrechter: H.H. Slager
Toeschouwers 1400

IJsselmeervogels verliest in slotminuut
Drie minuten in blessuretijd sloeg Sparta Nijkerk toe en dompelde alles wat rood is in diepe rouw. Als de Nijkerkers ook a.s. maandag van Roda Boys winnen gaan ze IJsselmeervogels voorbij en staan de Spakenburgers onder de streep. Na tien minuten spelen leek er niets aan de hand voor de gasten. Rody van de Vlist zette de 0-1 op het scorebord. De vreugde was niet van lange duur. Drie minuten later was het Erik van Veldhuizen die de ploegen op gelijke hoogte zette. Een gelijke stand was lange tijd het hoogst haalbare voor beide kemphanen. Totdat Ruben de Goede in de 93e minuut de beslissende 2-1 op het scorebord zette.

Dat smaakt naar meer
Na bijna vier maanden kon IJsselmeervogels eindelijk weer eens het zoet van de overwinning proeven. En dat nog wel op vreemde bodem. Iets wat deze jaargang nog niet was voorgekomen. De overwinning was verdiend en werd op z’n ‘ Spakenburgs’ binnengehaald. Veel strijd en passie, maar ook -en dan vooral in de eerste helft- prima spelend. Bij de eerste goal had IJsselmeervogels eindelijk eens het geluk aan haar zijde toen de ongelukkige Fred Lagendijk zijn eigen doelman verschalkte. Daarna was het de beurt aan de uitstekend spelende Ean Lensch die de score verdubbelde. Direct na de thee scoorde Spijkenisse de aansluitingstreffer en werd de ploeg van trainer Philip den Haan wat nerveus. De thuisclub miste enkele fraaie kansen waardoor de gasten op de been bleven. Als scheidsrechter Oussoren trouwens wat beter had opgelet hadden de problemen kunnen worden voorkomen. Twee maal werd IJsselmeervogels een penalty onthouden. Toen Melrik Beukers in blessuretijd de 1-3 scoorde werd de driepunter definitief binnengehaald.

Huizen speelt met IJsselmeervogels
Met speels gemak werd het droevig spelende IJsselmeervogels door koploper Huizen opzij gezet. In de beginfase konden de Spakenburgers het nog enigszins bijbenen, maar na een half uur was het over en sluiten. Het breekpunt was een uiterts domme handsbal van Rob Hopman die door scheidsrechter Schaap terecht met een penalty werd bestraft. Topschutter Martijn Gootjes faalde niet. Daarna was het Huizen dat nog meer de lakens uitdeelde en IJsselmeervogels alle hoeken van het veld liet zien. In de tweede helft was het opnieuw Gootjes die na een vloeiende aanval doelman Koopman verschalkte.  Ook de bijna onhoudbare Frank Aboikoni pikte zijn doelpuntje in de slotfase mee. IJsselmeervogels blijft door dit resultaat in grote degradatieproblemen en zal alles uit de kast moeten halen om verder onheil te voorkomen.

Philip den Haan kiest voor IJsselmeervogels
Aan het eind van deze dag sijpelt het bericht binnen dat Philip den Haan komend seizoen de nieuwe trainer van IJsselmeervogels wordt. De voormalige speler van Kozakken Boys had nog een doorlopend contract bij zijn huidige club Zwart Wit’28 maar vroeg maandagavond aan het bestuur deze per juli 2002 te ontbinden. Zwart Wit’28 reageerde daar echter negatief op en vond het beter dat beide partijen per direct uit elkaar gingen. Overigens zal interim-trainer Peter de Graaf dit seizoen gewoon afmaken.

zaterdag 9 maart 2002
IJsselmeervogels opnieuw uiterst teleurstellend
De situatie lijkt steeds uitzichtlozer te worden voor IJsselmeervogels. Opnieuw stonden de Spakenburgers na afloop met lege handen. Na een kwartier spelen kwamen de gasten uit Barendrecht verrassend op voorsprong. Onoplettendheid na een in de rooie defensie stelde Dennis Reurings in staat een corner doeltreffend af te ronden. Zoals zo vaak dit seizoen keek IJsselmeervogels dus opnieuw tegen een achterstand aan en moest het spel maken. Vlak voor rust viel de tot dan toe verdiende gelijkmaker. Theo de Graaf tikte uit de rebound van een vrije trap van Paulo Meijndershagen binnen. Na de pauze was het echter Barendrecht dat het spel dicteerden. Vooral op het zo belangrijke fysieke vlak was men heer en meester. IJsselmeervogels werd op alle fronten afgetroefd en deed zichzelf door persoonlijke fouten de das om. Volgende week komt koploper Huizen op bezoek en krijgt IJsselmeervogels een mooie kans eens wat goeds te laten zien aan het hondstrouwe thuispubliek.

IJsselmeervogels zakt steeds dieper weg
Door de aanhoudend slechte resultaten wordt de situatie bij IJsselmeervogels steeds penibeler. Als daar niet snel verandering in komt zal een promotie/degradatieduel aan het eind van het seizoen waarschijnlijk aan de orde zijn. Een gegeven dat voorafgaand aan dit seizoen voor onmogelijk werd gehouden. Nou is het natuurlijk nog niet zover, dus zullen de mouwen nog iets verder omhoog moeten. Tegenstander Deltasport sloeg zaterdag binnen 8 minuten genadeloos toe. Vooral het laatste doelpunt, een grove fout van Theo de Graaf, zette de lachspieren van de bezoekers uit Vlaardingen in werking. De thuisclub deed voor rust nog wat terug via een goal van Raymond Graanoogst en zag dat Deltasport na 40 minuten met een man minder verder moest na een rode kaart. Hiervan werd helaas onvoldoende geprofiteerd. Deltasport bleef met veel tijdrekken en irritant voetbal op de been en verdween als een dief in de nacht met de drie punten….

IJsselmeervogels pakt de draad weer op
Interim-trainer Peter de Graaf en de vele meegereisde supporters keerden redelijk tevreden huiswaarts. Een gelijkspel tegen GVVV mag een goed resultaat worden genoemd. Zeker na de rumoerige afgelopen week waarin trainer Jan van den Berg en IJsselmeervogels uit elkaar gingen. Beide teams voetbalden vanuit een gesloten verdediging. Dat betekende veel duels op het middenveld, die nogal eens hard uitpakte. De scheidsrechter hield het terecht kort maar draafde op het laatst door toen hij werkelijk alle duels afloot. De thuisclub kreeg in de 2e minuut haar eerste en eigenlijk enige kans van de wedstrijd. Salvador Cabeza redde van de doellijn. IJsselmeervogels werd in de 4e minuut een penalty onthouden toen Tom Kaak binnen de lijnen werd gevloerd door doelman Ben Lahsen. De scheidsrechter kende net buiten de zestien een vrije trap toe, die door Paulo Meijndershagen op de lat werd geschoten. Even later kreeg Raymond Graanoogst nog een kans en daarmee zijn alle mogelijkheden van dit meer spannende dan goede duel beschreven.

Scheidsrechter: M. van der Roest

vrijdag 15 februari 2002
Tijdelijke trainer gevonden
Oud-IJsselmeervogelsspeler Peter de Graaf zal de komende weken de functie van trainer overnemen van de dinsdag ontslagen Jan van den Berg. De Graaf heeft de nodige ervaring op dit gebied, hij trainde in het verleden o.a. Valleivogels en VVOG.

dinsdag 12 februari 2002
IJsselmeervogels en trainer uit elkaar
IJsselmeervogels en trainer Jan van den Berg zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. Dit alles is volgens beide zijden in goed overleg gebeurd. De reden van deze opmerkelijke beslissing, een maand geleden werd het contract met de 33 jarige oefenmeester nog met een seizoen verlengd, lijkt duidelijk. De slechte prestaties en de nodige onrust binnen de selectie kreeg de trainer op z’n bord. Ook assistent-trainer Guus Posthumus vertrekt per direct.

zaterdag 9 februari 2002
IJsselmeervogels is de weg kwijt
Net als vorig seizoen is IJsselmeervogels in een vroeg stadium uitgeschakeld in de strijd om de bovenste plaatsen en opnieuw veroordeeld om oplettend naar beneden te kijken. Een constatering die gezien het spelersmateriaal ronduit belachelijk is te noemen. Uit de laatste elf wedstrijden werden evenzoveel punten bij elkaar gesprokkeld. Tegenstander Bennekom profiteerde optimaal van de zwakke punten bij de thuisclub en besliste binnen 20 minuten de wedstrijd. Onoplettendheid in de slappe defensie was hiervan de oorzaak. Na de pauze scoorde Bram Zwaan nog de aansluitingstreffer, maar even later sloeg Bennekom opnieuw keihard toe door tweemaal te scoren. Ivo den Bieman had goed in de gaten dat vandaag werkelijk alle schoten in het doel belanden. Voor trainer Jan van den Berg ligt opnieuw de schone taak IJsselmeervogels op het hoogste amateurniveau te behouden.

Collectief falen IJsselmeervogels
Een bedroevend slecht spelend IJsselmeervogels kreeg van Kloetinge een lesje in verzorgd voetbal. De Zeeuwen waren de hele wedstrijd heer en meester en hoefde daarvoor niet eens tot het uiterste te gaan. Binnen een kwartier strafte Ronald Zuijdwegt geklungel in de zwakke defensie van de thuisclub af. De Spakenburgers probeerden daarna de bakens te verzetten, maar waren aanvallend net zo gevaarlijk als een café-elftal. Ook de vechtlust en bezieling lieten te wensen over. In de tweede helft toen het even dreigend leek te worden voor de Zeeuwen deelde Kloetinge de genadeklap uit, door de score te verdubbelen. Opnieuw was Zuijdwegt de gevierde man.

Ronald Zuijdwegt 0-1 (13)
Ronald Zuijdwegt 0-2 (65)
Scheidsrechter: M. Bellinga

zaterdag 8 december 2001
Uitzege blijft utopie
IJsselmeervogels kan in een uitwedstrijd maar niet tot winst komen. Hierdoor blijft het maar steeds in de middenmoot bungelen en lukt het de Spakenburgers niet echt door de stoten naar de top 3. Zwart Wit’28-trainer Philip den Haan had zijn huiswerk vorige week goed gedaan. IJsselmeervogels werd al vroeg vastgezet door het verrassend offensief openende Zwart Wit’28. Na vijf minuten kregen de Rotterdammers hiervoor een beloning. De bal werd na een afgeslagen corner ineens door Leon Meijer op de pantoffel genomen en verdween achter doelman Sander Duindam, die volslagen kansloos was. IJsselmeervogels moest nu al alles of niets spelen, maar kwamen er niet echt aan te pas. Trainer Jan van den Berg besloot voor de rust een tactische wissel aan te brengen en door Arne van der Berg te vervangen door Henk Koelewijn. Dit resulteerde in beter voetbal en zodoende was IJsselmeervogels in het tweede gedeelte heer en meester. De verdiende gelijkmaker kwam in de 59e minuut toen Tom Kaak alert was na goed doorkoppen van Bram Zwaan. Daarna lag de winst voor het grijpen, maar zover kwam het niet.

Leon Meijer 1-0 ( 5 )
Tom Kaak 1-1 (59)
Scheidsrechter: R. Breebaart
Toeschouwers 400

zaterdag 1 december 2001
IJsselmeervogels boekt nuttige zege
Alleen bij een overwinning op het laag geklasseerde SDV Barneveld deed de thuisploeg nuttige zaken. De spelers van IJsselmeervogels waren daarvan goed doordrongen. Ondanks een niet al te hoogstaand duel was de 4-1 overwinning natuurlijk dik verdiend. Grote man bij de Spakenburgers was Raymond Graanoogst, die driemaal het net wist te vinden en zijn totaal opvoerde tot negen treffers. Het massaal toegestroomde publiek zag ook nog een doelpunt van de hardwerkende Tom Kaak.

IJsselmeervogels blameert zich in districtbeker
Tegenstander VRC uit Veenendaal, dat uitkomt in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, zorgde voor een stunt door IJsselmeervogels uit te schakelen. De 2-1 overwinning was ook nog eens dik verdiend. Voor de rust speelde de gasten zo dramatisch dat, met alle respect zelfs een 8e klasser overeind was gebleven. Zonder inzet, bezieling en passie is IJsselmeervogels maar een hun heel gewoon clubje. VRC realiseerde zich dat ook en scoorde voor rust slecht één keer uit vier opgelegde kansen.
Na de thee bleef het kommer en kwel bij de Spakenburgers. Ondanks dat scoorde Paulo Meijndershagen de 1-1. Daar waar iedereen op een kentering rekende sloeg VRC opnieuw toe. Een discutabele penalty betekende de nekslag voor het ‘grote’ IJsselmeervogels, dat zich nu helemaal op de competitie kan richten……..

Maarten Hasselaar 1-0 ( 1 )
Paulo Meijndershagen 1-1 (53)
Ronald Versteeg 2-1 (74 Pen.)
Scheidsrechter: A. van Waveren

zaterdag 17 november 2001
IJsselmeervogels kan niet meer winnen
De eerste helft was voor IJsselmeervogels. Met prima combinaties en vloeiende aanvallen werd het vijandelijke doel onder vuur genomen. Tegenstander DOVO kwam er in die periode nauwelijks aan te pas. Het manco bij de Spakenburgers was opnieuw het scoren van doelpunten. Een probleem dat zich vorige week al voordeed en chronisch lijkt te worden. Na de pauze waren beide teams aan elkaar gewaagd. Echte uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen. Dat de voorsprong voor de thuisclub uit een eigen doelpunt ontstond, Bram Zwaan was de ongelukkige, was tekenend. Paulo Meijndershagen scoorde even later zijn eerste competitiedoelpunt en de dikverdiende gelijkmaker.

Bram Zwaan (eigen doel) 1-0 79e
Paulo Meijndershagen 1-1 83e

zaterdag 10 november 2001
IJsselmeervogels blijft kwakkelen
IJsselmeervogels verspeelde tegen Roda Boys twee dure punten. Het aantal opgelegde kansen voor de thuisclub bedroeg toch zeker vijf. Drie maal mistte Melrik Beukers, die zijn 100e wedstrijd in het shirt van IJsselmeervogels voetbalde, opzichtig. Zoals zo vaak wanneer een club niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Vlak voor rust ging doelman Duindam in de fout door uit te komen waar dit niet nodig was en lobte Marty Schoonus de bal fraai in het doel. De tweede helft gaf hetzelfde beeld weer. IJsselmeervogels kwam vlot gelijk, maar moest later opnieuw een treffer van Roda Boys toelaten. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd.

Hoek en IJsselmeervogels in evenwicht
De wedstrijd in en tegen het altijd lastige Hoek leverde voor IJsselmeervogels een tevreden resultaat op. Vooral de manier waarop men zich terugknokte na een achterstand was een compliment waard. Want alweer vond een scheidsrechter het nodig een penalty te geven die volgens iedereen volkomen onterecht was. Bart Poppe schoot het presentje moeiteloos achter Sander Duindam. IJsselmeervogels was na deze domper aangeslagen en snakte naar de rust. Na de pauze waren de ‘rooien’ de betere ploeg. Met inzet en prima combinatievoetbal werd het vijandelijke doel gezocht. De beloning kwam in de 75e minuut, toen Raymond Graanoogst de verdiende gelijkmaker fraai inschoot.

Bart Poppe 1-0 28e
Raymond Graanoogst 1-1 75e
Scheidsrechter: A.L. v/d Ketterij

zaterdag 27 oktober 2001
IJsselmeervogels wint van Spijkenisse
IJsselmeervogels boekte tegen Spijkenisse een verdiende en regelmatige 3-1 overwinning. De eerste helft was van goed voetbal geen sprake. Beide teams speelden slordig en veel te voorspelbaar. Het doelpunt dat Raymond Graanoogst in de blessuretijd van het eerste bedrijf scoorde kwam dan ook uit de lucht vallen. De voorsprong liet na de rust een beter spelend IJsselmeervogels zien, dat in de 51e minuut profiteerden van een enorme fout van doelman Leo Timmer. Melrik Beukers was er als de kippen bij deze blunder af te straffen. Spijkenisse kwam nog wel terug via Tom Broeder, maar toen Tom Kaak  3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld.

IJsselmeervogels ronde verder
IJsselmeervogels is ten koste van zaterdag 2e klasser De Merino’s een ronde verder gekomen in het districtbekertoernooi. Op sportpark ‘De Groene Velden’ opende de thuisclub na een half uur spelen de score. Evert Davelaar liet Sander Duindam kansloos. Nog voor de pauze boog IJsselmeervogels deze achterstand om in een 1-2 voorsprong. Melrik Beukers en Bram Zwaan waren succesvol. De club uit Veenendaal was daarna niet meer bij machte het IJsselmeervogels moeilijk te maken. Zeker niet toen Marcel Pietersen 20 minuten voor tijd de 1-3 op het scorebord zette.

IJsselmeervogels verliest opnieuw punten
Het prachtige affiche Huizen tegen IJsselmeervogels, waarin de pas 17 jarige A1 speler Henk Koelwijn door de vele blessures zijn debuut maakte, leverde niet het spektakel op dat vooraf misschien werd verwacht. Vooral de eerste helft was mat en strijdloos. Na de pauze ontvlamde het duel alsnog. Scheidsrechter Boringa zag vlak na rust in een lichte overtreding van Theo de Graaf  op Frank Aboikoni een strafschop. Martijn Gootjes schoot dit buitenkansje onhoudbaar achter doelman Sander Duindam. Voor de gasten was dit het sein om alle remmen los te gooien, waardoor een stormloop van aanvallen op het doel van Huizen het gevolg was. De thuisclub profiteerden niet van de geboden ruimten achterin, zodat de gelijkmaker in de lucht bleef hangen. In de 85e minuut bezorgde Tom Kaak IJsselmeervogels alsnog een punt.

Martijn Gootjes 1-0 51e (Pen.)
Tom Kaak 1-1 85e

zaterdag 6 oktober 2001
Vogels opnieuw onderuit
IJsselmeervogels kwam er in het duel tegen Barendrecht, hoewel de eindstand een spannende wedstrijd doet vermoeden, niet aan te pas. Steeds liep de thuisclub achter de feiten aan. Vooral verdedigend schortte er nogal wat aan. Maar ook aanvallend was het ondanks de drie goals niet echt goed. Grote man aan Barendrecht-zijde was ongetwijfeld Davey Vermaas. De bonkige spits was deze middag ongrijpbaar en bezorgde de verdediging van IJsselmeervogels handen vol werk.

IJsselmeervogels lijdt eerste nederlaag
De eerste nederlaag van IJsselmeervogels dit seizoen werd geleden tegen Deltasport. Op sportpark Broekpolder in Vlaardingen werd Marcel van Helmond matchwinnaar, toen de ex-speler van RBC in de 14e minuut een vrije trap achter doelman Jan Ruizendaal schoot. De voorsprong was op dat moment verdiend en leek in de eerste helft op te lopen toen Deltasport enkele fraaie kansen creëerden maar niet tot scoren kwam. Na de pauze gooide IJsselmeervogels alle schroom van zich af en was in het tweede gedeelte de betere ploeg. De kansen werden echter niet benut waardoor de eerste nederlaag een feit werd.

Marcel van Helmond 1-0 14e

zaterdag 22 september 2001
IJsselmeervogels verslaat GVVV
De vroege goal van Tom Kaak, na drie minuten spelen, bleek achteraf beslissend te zijn in de wedstrijd tegen GVVV. De opponent uit Veenendaal, met ex-IJsselmeervogels speler Dennis Bos in de gelederen, was niet bij machte de gelijkmaker te forceren. Daarvoor was de verdediging van de thuisclub deze middag gewoon te sterk. Omdat ook de defensie van de Veenendaalers  prima speelde, was het publiek de grote verliezer. Niettemin deed IJsselmeervogels goede zaken en blijft meedoen om de bovenste plaatsen.

Tom Kaak 1-0 3e

zaterdag 15 september 2001
Bennekom pakt in slotfase verdiend punt
IJsselmeervogels opende in de eerste 20 minuten sterk, wat resulteerde in de openingstreffer in de 17e minuut door Raymond Graanoogst. Daarna zakte het spelbeeld naar een matig niveau van beide teams en hadden de gasten geluk dat spits Dennis van Meegdenburg een unieke kans alleen voor doelman Sander Duindam onbenut liet. Toen vlak na de pauze Rob Hopman met rood kon vertrekken (natrappen) was het Bennekom dat volop aandrong, maar was doelman Duindam steeds een sta in de weg. Pas in de slotfase scoorde Ivo den Bieman via een Spakenburg’s been de verdiende gelijkmaker.

Raymond Graanoogst 0-1 17e
Ivo den Bieman 1-1 87e

zaterdag 8 september 2001
IJsselmeervogels wint streekderby
De streekderby tussen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk werd in het voordeel van de thuisclub beslist. IJsselmeervogels opende, gesteund door een stevige wind in de rug, fanatiek en gedreven. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong binnen een kwartier. Raymond Graanoogst (9e) en Rob Hopman (16e) waren de doelpuntenmakers. Tot aan de pauze bleef de thuisclub het gevaarlijkst en zette Tom Kaak de 3-0 (39e) op het scorebord. Sparta Nijkerk probeerde het na de rust nog wel, maar was machteloos tegen het fysiek sterk spelende IJsselmeervogels

Raymond Graanoogst 1-0 9e
Rob Hopman 2-0 16e
Tom Kaak 3-0 39e

zaterdag 1 september 2001
IJsselmeervogels en Kloetinge in balans
De competitieouverture van IJsselmeervogels is geëindigd in een 2-2 gelijkspel tegen Kloetinge. IJsselmeervogels opende in de eerste helft de score middels een fraaie vrije schop, op 30 meter van het doel, van Geurt Koelewijn. Tot aan de pauze bleven de Spakenburgers de betere ploeg. Kort in de 2e helft verdubbelde Rody van de Vlist  de score. De vreugde was echter van korte duur toen Kloetinge gelijk daarna de aansluitingstreffer maakte. De Zeeuwen roken meer en kregen een opgelegde mogelijk in de vorm van een penalty, die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Met het gelijke spel konden beide teams vrede hebben.

Geurt Koelewijn 0-1 37e
Rody v/d Vlist 0-2 51e
Bjõrn Langeveld 1-2 57e
Marcel Lourens 2-2 71e (Pen.)