Seizoen 89/90

1989 – 1990

IJsselmeervogels 1989 - 1990

IJsselmeervogels 1989/1990

Deze competitie, waarbij men opnieuw ingedeeld was bij plaatsgenoot Spakenburg, begon men niet al te best. Na 2 wedstrijden nog maar één punt, dankzij een 0-0 puntendeling tegen Spakenbur. Na 5 wedstrijden werd de situatie ronduit zorgwekkend. Men bezette de op een na onderste plaats met slechts 2 punten. Na 12 wedstrijden was men moeizaam omhoog geklauterd en waren 12 punten bijeen gesprokkeld, goed voor een positie in de middenmoot. En zo ging de competitie verder, na 16 wedstrijden 16 punten, na 19 ontmoetingen hetzelfde puntentotaal. IJsselmeervogels kwam dicht bij de onderste regionen en toen bovendien nog van Quick Boys verloren werd, riep iedereen om maatregelen. Drie oud-spelers, te weten Jaan de Graaf, Jan Muijs en Henk Koelewijn werden teruggehaald en mede dankzijn de inzet van dat drietal, werd tegen FC Lisse voor 4000 toeschouwers een 2-2 gelijkspel behaald. Een week later eenzelfde resultaat tegen Kozakken Boys. Tegen Noordwijk werd zelfs gewonnen en hoewel Jaan de Graaf per brancard het veld moest verlaten wegens een ribblessure en niet meer inzetbaar was, was het doel bereikt. Uiteindelijk eindigde men op een teleurstellende achtste plaats, een resultaat dat in het gehele bestaan niet voorgekomen is.
De cijfers:

IJsselmeervogels-Nederlands elftal 0-5 (17-5-90)

Afscheidswedstrijd Henk de Graaf
IJsselmeervogels-Nederlands elftal (17/5/90)

IJsselmeervogels 26 9 7 10 25 39-39

Direct na de competitie, op de 17e mei, vond er een fantastische happening plaats. Henk de Graaf nam afscheid als actief voetballer en men was erin geslaagd het Nederlandse elftal naar Spakenburg te halen voor Henk’s afscheidswedstrijd. Oranje won met 0-5, voor Henk werd het een onvergetelijk afscheid.
Eind mei ging de eerste paal de grond in voor de bouw van een overdekte staantribune.
In juni ontstond een nieuw fenomeen. Toen vond namelijk de oprichting plaats van de businessclub. Voor minimaal duizend gulden kon men daarvan lid worden en al direct geven zich dertig personen op. Eind juli vond bij notaris Warmerdam de officiële registratie plaats.
Tijdens de algemene ledenvergadering werd het overlijden van Fokke Remmers herdacht.
Ham Kok kon met voldoening mededelen, dat ondanks de slechte resultaten van het eerste, de ontvangsten een record-hoogte bereikten. Jan Mijnders werd tot bestuurslid jeugdzaken benoemd.