Seizoen 67/68

1967 – 1968

IJsselmeervogels 1968
IJsselmeervogels 1968

In dat seizoen werd IJsselmeervogels bij een aantal oostelijke ploegen ingedeeld. de eerste ontmoeting, uit tegen Urk, deed het ergste vrezen. Na een harde partij, die zelfs enkele minuten gestaakt werd, moest men met een gelijkspel genoegen nemen en hoewel daarna enkele overwinningen geboekt werden, verliep het begin niet naar wens. Na de wedstrijd tegen Urk moesten aanvoerder Henk Koelewijn, speler Cees Ruizendaal, grensrechter Jan de Graaf en een bestuurslid naar Apeldoorn om daar voor de strafcommissie te verschijnen. Er volgden echter geen straffen, en de roodwitten gingen voort. Tegen DOSK werd een 3-0 achterstand uiteindelijk toch nog een 3-3 puntendeling. Tegen Genemuiden, een wedstrijd die gelijk eindigde (1-1), beging de scheidsrechter een enorme fout. In plaats van een strafschop aan Genemuiden toe te kennen, floot hij af. Een enorme vechtpartij was het gevolg en één toeschouwer ging zelfs knock-out. Tegen het einde van de competitie werd een 2-0 achterstand tegen GVVV omgebogen in een 3-2 overwinning en vanaf dat moment kwam het kampioenschap binnen bereik. In mei werd dat behaald en in Volksbelang werd weer eens een drukbezochte kampioensreceptie gehouden.
De stand:

IJsselmeervogels 24 17 4 3 38 71-23
DOVO 24 17 3 4 37 82-33

Met Huizen, WHC en Noordwijk moest weer om de zaterdagtitel gestreden worden. Dat werd ditmaal geen succes. In Huizen moest men zijn meerdere erkennen en in Wezep werd gelijk gespeeld. Ook de tweede wedstrijd tegen Huizen werd verloren en vanaf dat moment was men kansloos. Uiteindelijk werd de voorlaatste plaats bereikt.
In augustus vond de algemene ledenvergadering plaats, waar verteld werd, dat de nieuwe accomodatie fl. 75.000,– gekost had, maar dat dankzij een aantal acties de huidige schuld slechts fl. 25.000,– was. Er waren 175 actieve en 500 steunende leden. Behalve het eerste was ook het tweede kampioen geworden, maar het derde was gedegradeerd.