dinsdag 12 augustus: IJsselmeervogels – jong Ajax 2-2 (2-4 n.v.)

De eerste officiële wedstrijd van IJsselmeervogels werd door vele toeschouwers bezocht, natuurlijk vanwege de aantrekkelijke tegenstander, jong Ajax was twee seizoenen geleden nog halve finalist en vorig seizoen kwart finalist, maar de eigen supporters waren vooral benieuwd hoe het nieuwe IJsselmeervogels zou presteren. Het begin van de wedstrijd was voor Ajax, en al in de 4e minuut lag de bal achter keeper Sander Duindam en keek men tegen een 0-1 achterstand aan, al had men een minuut eerder kunnen juichen als nieuweling Christian Opschoor, die alleen voor de keeper verscheen, zijn kans had verzilverd. Vele toeschouwers zagen in gedachten Ajax al met een grote overwinning aan de haal gaan, maar het liep toch geheel anders. Na de vroege achterstand stroopte IJsselmeervogels de mouwen op en zonder ontzag voor de tegenstander werd de aanval gekozen. In de 28e minuut schudde de Westmaat op haar grondvesten, een vrije trap werd door Jan de Graaf over de uitkomende keeper Moisander in het doel gekopt. In de 39e minuut kreeg IJsselmeervogels opnieuw een grote tegenslag te verwerken, César Mendoza kreeg rood voorgeschoteld na een onbesuisde aktie op zijn tegenstander. IJsselmeervogels was even de kluts kwijt maar haalde toch zonder verdere kleerscheuren de rust.
Al in de 5e minuut van de tweede helft namen de tien van IJsselmeervogels brutaal de voorsprong. Een vloeiende combinatie tussen Dennis van der Steen en Jan de Graaf bracht de bal bij André Kemper die vervolgens de hoek voor het uit kiezen had. In het vervolg van de tweede helft was aan het wedstrijd beeld niet te zien dat IJsselmeervogels met een man minder speelde, het was zelfs zo dat Ajax van tijd tot tijd zoek werd gespeeld. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg IJsselmeervogels steeds meer vermoeidheid verschijnselen, niet verwonderlijk als je bedenkt dat de profs van Ajax al zo’n zes weken aan het trainen zijn en IJsselmeervogels pas twee. Een bekerstunt kwam steeds meer dichterbij tot twee minuten voor tijd toen Culina zijn tweede goal van deze avond maakte. Met een 2-2  stand werd het eindsignaal gehaald, maar het was wel duidelijk dat IJsselmeervogels geheel leeg gestreden was, en in de verlenging scoorde Ajax dan ook al spoedig twee maal waardoor de eind uitslag op 2-4 kwam.
Het is duidelijk dat IJsselmeervogels dit seizoen veel aan kwaliteit heeft gewonnen, maar de supporters moeten wel bedenken dat één zwaluw nog geen zomer maakt, zaterdag 30 augustus begint het seizoen pas echt!!!