Verslagen van het seizoen 1999 – 2000

zaterdag 6 mei

Drachtster Boys – IJsselmeervogels 1-2

Na de gewonnen wedstrijd tegen Drachtster Boys zit de competitie erop voor IJsselmeervogels. Een competitie zonder enige prijs of hoogtepunten. Wel een jaargang met de nodige dieptepunten, zowel op als naast het voetbalveld. Maar ook hieruit kan een grote vereniging als IJsselmeervogels kracht putten. Het verleden heeft dat immers bewezen.

De wedstrijd in het verre Drachten ging nergens meer om. Beide teams konden daardoor vrijuit voetballen. Na 9 minuten lag de bal al in het doel van Drachtster Boys, toen Dennis Bos op de goede plaats stond. Dat was gelijk het enige hoogtepunt op deze warme lentedag. In de tweede helft werd het duel wat grimmiger, wat resulteerde in een aantal gele kaarten. De gasten bleven echter bij de les en wisten na een voorzet van de opkomende Henk Huijgen via Johan Scholten te scoren (0-2). Halverwege de 2e helft maakte de veelbesproken Dick Knijn zijn rentree. Zijn beslissing om volgend seizoen door te gaan bij IJsselmeervogels viel bij de meeste supporters in goede aarde. Vlak voor tijd wist de thuisclub iets terug te doen en passeerde Ype Jansma doelman Jan Ruizendaal, die de geblesseerde ( hamstring) René Stemerdink verving (1-2).In deze stand kwam geen verandering meer.

Aan het eind van dit seizoen nemen we afscheid van een aantal selectiespelers. Geurt Koelewijn en Stefan Spring in ’t Veld gaan hun geluk beproeven bij Nunspeet en Guus Posthumus bij FC Lisse. Verder gaat Sander Mallie een tijd in Spanje wonen, waardoor ook Mallie de club minimaal een half jaartje de rug toekeert. Ook Klaas Klein gaat de club verlaten. Zijn nieuwe club is op dit moment nog niet bekend. Allen bedankt en veel succes bij je nieuwe club.

Doelpunten: Min.
Dennis Bos 0-1 ( 9 )
Johan Scholten 0-2 ( 68 )
Ype Jansma 1-2 ( 80 )


donderdag 27 april

IJsselmeervogels – Be Quick’28 0-1

Het laatste thuisduel van deze competitie ging onverdiend verloren tegen Be Quick’28 uit Zwolle. Daar waar een gelijkspel op z’n plaats was, stonden de ‘rooien’ na 90 minuten met lege handen. Een gigantische blunder van de anders zo betrouwbare doelman René Stemerdink was hiervan de oorzaak. De derde plaats, die IJsselmeervogels zo graag wilde behalen, behoort nu definitief tot het verleden.

Op deze wat onwennige donderdagavond gingen beide teams vol voor de aanval. De eerste kans was in de 9e minuut, toen Melrik Beukers de bal ineens doorgaf op Dennis Bos. De kleine aanvaller kon echter niet profiteren. Daarna duurde het een tijdje voor de volgende kans zich voordeed. Opnieuw kwam Bos in scoringspositie, maar ook deze keer faalde hij. Be Quick’28 zette daar in de 33e minuut iets tegenover. Na duidelijk zichtbaar buitenspel mocht Erwin van Leur op doelman Stemerdink afgaan, maar ook de Zwollenaar faalde.
Na de pauze werd duidelijk dat doelpunten schaars zouden worden deze avond. Beide defensies hadden hun zaakjes namelijk prima onder controle. Bij de thuisclub verving Bonnie Steenman opnieuw Dick Knijn, die nog steeds niet over de kritiek van enkele weken geleden heen is. Wegblijven lijkt echter de slechte oplossing voor dit ‘probleem’. Nadat trainer Erik Assink enkele wissels aanbracht bleef IJsselmeervogels prima op de been tegen het sterke Be Quick’28. In de 76e minuut sloeg het nootlot echter toe. Rob Hopman ging een duel aan met Erwin van Leur en kwam na het terugspelen op René Stemerdink als winnaar uit de strijd. De terugspeelbal werd door de doelman echter verkeerd beoordeeld, waardoor deze na wat geklungel een prooi werd voor Van Leur, die daardoor een niet te missen kans kreeg (0-1). In de slotfase, toen het duel wat onvriendelijker werd, ging de thuisclub alles of niets spelen. Het bleef helaas bij niets. De tiende (!) nederlaag van dit zeer matige seizoen was een feit….

Doelpunten: Min.
Erwin van Leur 0-1 ( 76)


zaterdag 22 april

IJsselmeervogels – Flevo Boys 2-0

IJsselmeervogels heeft zich enigszins gerevancheerd voor de blamage vorige week tegen Urk. Na een verdiende 2-0 overwinning op het slap en ongeïnspireerd voetballende Flevo Boys konden weer drie punten worden bijgeschreven. Grote afwezige deze middag was routinier Dick Knijn. Na de pittige kritiek vorige week in een plaatselijke krant kon de speler het niet opbrengen om te komen voetballen. Zoiets getuigt al van weinig karakter.

Beide ploegen speelden om des keizers baard. Dat was dan ook duidelijk te merken aan spelers en publiek, dat zich maar mondjesmaat roerden. De thuisclub begon feller aan de wedstrijd en won daardoor de meeste duels. Na enkele speldenprikken was het in de 35e minuut raak. Een voorzet werd doorgekopt door Melrik Beukers en belande voor de voeten van Gerlof Kwakkel, die onhoudbaar inschoot achter doelman Anthoon Elsinga (1-0).
Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. IJsselmeervogels was de betere ploeg en bleef de aanval zoeken, terwijl gelegenheids laatste man Bonnie Steenman de zaakjes achterin prima voor elkaar had. Zijn uitverkiezing tot ‘Man of the Match’ was dan ook begrijpelijk. In de 68e minuut werd het duel definitief beslist in het voordeel van IJsselmeervogels. Melrik Beukers pikte een voorzet op van Dennis Bos en schoot na een fraaie actie binnen (2-0). Even later bracht trainer Erik Assink A-junior Marcel Pietersen in het veld, die daarmee zijn competitie debuut maakte voor de Vogels. Met enkele fraaie staaltjes voetbal liet Pietersen gelijk zien een talent te zijn die we moeten koesteren.

Doelpunten: Min.
Gerlof Kwakkel 1-0 ( 35)
Melrik Beukers 2-0 ( 68 )

zaterdag 15 april

Urk – IJsselmeervogels 4-1

Een uiterst teleurstellend IJsselmeervogels liet zich tegen Urk gewillig naar de slachtbank leiden. Een historische nederlaag voor de Vogels had vandaag tot de mogelijkheden behoord. Bij 4-1 vonden de Urkers het wel genoeg en speelden de wedstrijd rustig uit. IJsselmeervogels creëerden in die fase nog enkele fraaie kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Zoals gezegd speelden de Vogels een slechte wedstrijd. Vooral de met veel bombarie binnengehaalde laatste man Dick Knijn maakte er een potje van. Hij lijkt dan ook zijn langste tijd te hebben gehad bij IJsselmeervogels. Ook trainer Erik Assink wordt met de week minder populair. Het niet in de basis starten van Johan Scholten was voor iedere meegereisde supporter onbegrijpelijk.
De thuisclub kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Een vrije trap op 18 meter van het doel werd door Teunis Kramer verzilverd. In de 25e minuut ging doelman René Stemerdink in de fout. Bij het uitkomen trapte hij finaal over de bal heen, waardoor Pieter Ras een niet te missen kans kreeg (2-0). De thuisclub ging gewoon door met aanvallen en sloeg in de 41e minuut opnieuw toe. Teunis Kramer kopte uit een corner onhoudbaar binnen. Urk was in die periode heer en meester, terwijl IJsselmeervogels nauwelijks voor gevaar zorgde. Het doelpunt van Bram Zwaan twee minuten later viel dan ook uit de lucht.
Vlot na de pauze kwam Urk op 4-1. Bij deze goal beging doelman Stemerdink dezelfde fout als eerder. Het intikkertje was een prooi voor Jan Kramer. Een hele grote nederlaag hing in de lucht voor de gasten, maar gelukkig namen de Urkers het niet meer zo nauw en lieten de teugels vieren. Toen scheidsrechter Kruis voor de laatste maal floot vulde het veld zich met juichende supporters, die hun kampioenen op de schouders namen. Urk gefeliciteerd.

Doelpunten: Min.
Teunis Kramer 1-0 ( 5 )
Pieter Ras 2-0 ( 25 )
Teunis Kramer 3-0 ( 41 )
Bram Zwaan 3-1 ( 43 )
Jan Kramer 4-1 ( 49 )

zaterdag 8 april

ON Sneek – IJsselmeervogels 0-3

Na de fraaie 0-3 uitoverwinning op ON Sneek behoort een prijsje, in de vorm van de derde periodetitel, nog steeds tot de mogelijkheden dit seizoen. Natuurlijk is dat wat anders dan bijvoorbeeld de zaterdagtitel, maar toch het is een mogelijke pleister op de wonde.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan het duel in het verre Sneek. De kat uit de boom kijken was het devies aan beide zijden. Dat resulteerde in een wat teleurstellende eerste helft, waarin zowel IJsselmeervogels als de thuisclub wat kleine kansjes wisten te creëren. De afwerking was echter niet best. Met 0-0 ging men dan ook de kleedkamers opzoeken.
Na de pauze was IJsselmeervogels duidelijk de betere ploeg. Met wat meer vechtlust en scherpte werden de Friezen onder druk gezet. De verdiende voorsprong voor de Spakenburgers ontstond in de 73e minuut. Een schot van Melrik Beukers werd door de doelman uit het doel geranseld en belande zomaar op het hooft van Johan Scholten, die tot zijn eigen verbazing het leer zag binnenrollen. Het doelpunt betekende doping voor IJsselmeervogels, dat gestaag bleef aanvallen. In de 83e minuut konden de Sneekers niets anders doen dan de doorgebroken Klaas Klein onderuit halen, wat resulteerde in een strafschop. Melrik Beukers schoot feilloos de 0-2 binnen. In de laatste minuut werd de mooiste aanval van de wedstrijd met een fraai doelpunt beloond. Na vele schijven kwam de bal bij Beukers, die snoeihard en onhoudbaar de doelman van ON Sneek verraste. Daarna vonden beide teams het genoeg en werd het sportieve duel rustig uitgespeeld.

Tenslotte feliciteert de Supporters-site van IJsselmeervogels de ‘Blauwe buren’ met het behaalde kampioenschap van de hoofdklasse B. Was het toch nog feest in Spakenburg!

Doelpunten: Min.
Johan Scholten 0-1 ( 73 )
Melrik Beukers (pen) 0-2 ( 83 )
Melrik Beukers 0-3 ( 90 )


zaterdag 1 april

IJsselmeervogels – Olympia’28 3-1

IJsselmeervogels boekte zaterdag tegen het kwaliteitsarme Olympia’28 een regelmatige en verdiende overwinning. Ondanks dat de thuisclub niet eens tot het uiterste hoefde te gaan was het verschil in kwaliteit gewoon te groot. Grote man aan Vogels-zijde was Dennis Bos, die twee maal doel trof. Zijn uitverkiezing tot ‘Man of the Match’ was dan ook terecht.

Bij de Vogels ontbraken Dick Knijn, Michael van den Berg en Abel van Willigen vanwege een schorsing. Geurt Koelewijn startte daarom als laatste man en kon terugzien op een verdienstelijke wedstrijd. Gelijk vanaf het begin zette IJsselmeervogels de toon. Een snelle treffer lag dan ook in de lijn der verwachtingen. Na 20 minuten spelen mochten de Spakenburgers een corner nemen. Klaas Klein plaatste het leer in de zestien, waarna Dennis Bos de bal onhoudbaar achter doelman Wilco Slendebroek knalde. Na de pauze betrad Johan Scholten het veld, hij verving Klaas Klein, en waren de Vogels nog dreigender. Uit een voorzet van de eveneens ingevallen Bonnie Steenman, kopte de kleine aanvaller raak. Het duel leek daarna gespeeld, totdat Hans Slurink in de 85e minuut de 2-1 op het scorebord zette en het nog even spannend werd. Even later maakte Dennis Bos echter aan alle twijfels een eind en scoorde zijn tweede en IJsselmeervogels derde treffer.

Doelpunten: Min.
Dennis Bos 1-0 ( 20 )
Johan Scholten 2-0 ( 67 )
Hans Slurink 2-1 ( 85 )
Dennis Bos 3-1 ( 87 )

zaterdag 25 maart

IJsselmeervogels – SC Genemuiden 0-1

Na het niet benutten van de fraaiste kansen, het waren er zeker een stuk of acht, heeft IJsselmeervogels opnieuw verloren. Geheel tegen de verhouding in wist SC Genemuiden, uit één van de spaarzame momenten dat de club gevaarlijk was, wel tot scoren te komen. Het was de beslissing van een slappe pot voetbal, met twee teams die wel wilde, maar niet tot de bodem.

Zoals gezegd kreeg de thuisclub een arsenaal aan kansen. In de eerste helft miste Melrik Beukers een fraaie toen hij alleen op doelman Gert Abma af mocht gaan. Tot aan de rust liet Beukers zich nog een aantal malen zien, maar bleef de teller op nul staan. Na de pauze nam Dennis Bos zijn plaats over vanwege een enkelblessure. Toen begon het kansenfestijn pas echt en waren het achtereenvolgens Abel van Willigen, Sander Mallie, Gerlof Kwakkel en Dennis Bos die de meest mooie kansen om zeep hielpen. En als klap op de vuurpijl was fout in de verdediging van IJsselmeervogels de oorzaak van het doelpunt in de 63e minuut van Gerben van Dijk. Daarna probeerde de geplaagde trainer Erik Assink met enkele wissels de bakens nog te verzetten, maar gescoord werd er niet. Ondanks dat men de kansen wel kreeg in de slotfase.

Doelpunten: Min.
Gerben van Dijk 0-1 ( 63 )


zaterdag 18 maart

DVS’33 – IJsselmeervogels 1-6

Met een klinkende 1-6 overwinning op DVS’33 hebben de spelers van IJsselmeervogels kenbaar gemaakt nog iets te willen maken van dit seizoen. Een prijsje, in de vorm van een derde periodetitel, behoord dan ook nog steeds tot de mogelijkheden.
Er was IJsselmeervogels veel aan gelegen DVS’33 te verslaan. Het eerste duel eindigde in een voor IJsselmeervogels teleurstellend 1-1 gelijkspel. Niet zo zeer het puntverlies kwam hard aan, maar vooral de manier waarop de Ermeloërs voetbalden en verbaal ten opzichte van trainer Erik Assink over de scheef gingen. Ook dit duel werd op het scherpst van de snede gespeeld. Dit resulteerde in een wat ongelukkige botsing tussen Abel van Willigen en doelman Maarten Kok van DVS’33. Na enkele minuten verzorging moest de keeper alsnog het veld geblesseerd verlaten. Richard Bakker nam zin plaats in. Koud in het veld kon Bakker gelijk de bal uit het doel halen toen Melrik Beukers na een klein kwartier de score opende. Tien minuten later zette Guus Posthumus de 0-2 op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gasten. Toch wist de thuisclub de spanning in de wedstrijd terug te brengen. William Kas profiteerde van een verdedigingsfout en scoorde 1-2. Dat was tevens de russtand.
Na de pauze kwam het kwaliteitsarme DVS’33 er eigenlijk niet meer aan te pas. IJsselmeervogels ging steeds meer drukken en creëerde de beste mogelijkheden. Het duurde echter tot tien minuten voor tijd voordat het krachtsverschil echt duidelijk werd. Eerst was het Abel van Willigen die zijn tweede competitiedoelpunt scoorde en daarna was het de beurt aan Melrik Beukers. Tenslotte pikten ver in blessuretijd de invallers Johan Scholten en Steven de Harder ook nog hun doelpuntje mee. Wat kan wraak toch zoet zijn…

Doelpunten: Min.
Melrik Beukers 0-1 ( 14 )
Guus Posthumus 0-2 ( 26 )
William Kas 1-2 ( 31 )
Abel van Willigen 1-3 ( 80 )
Melrik Beukers 1-4 ( 84 )
Johan Scholten 1-5 ( 90 )
Steven de Harder 1-6 ( 92 )


zaterdag 11 maart

IJsselmeervogels – Harkemase Boys 1-0

Eindelijk wist IJsselmeervogels weer eens te winnen. Tegenstander Harkemase Boys werd verdiend met 1-0 verslagen. De zege was verdiend omdat de gasten wel erg opzichtig voor een punt speelden en IJsselmeervogels het spel lieten maken. Matchwinnaar werd Abel van Willigen die de wedstrijd vier minuten voor tijd besliste.
Al na vijf minuten kreeg IJsselmeervogels in de persoon van spits Melrik Beukers een enorme kans. Alleen voor doelman Hettema vond Beukers echter geen gaatje en schoot tot ontzetting van iedereen op de paal. Na dit moment werd duidelijk dat kansen schaars zouden blijken deze middag op een winderige en frisse sportpark ‘De Westmaat’. Het werd daardoor een echt middenveldduel, waar de meeste strijd plaatsvond. In die strijd blesseerde Guus Posthumus zich dusdanig aan zijn rug, dat hij na 35 minuten vervangen moest worden door Klaas Klein.
Na de pauze had de thuisclub het windvoordeel en kwam fris uit de startblokken. De Friezen bleven zich beperken tot verdedigen en waren enkele keren gevaarlijk op de counter. De massaal meegereisde supporters van Harkemase Boys schreeuwden hun helden toe om een goed resultaat neer te zetten. In de 73e minuut veerden dat vak supporters omhoog toen Jan Harm Schipper na een foutje van Dick Knijn alleen op doelman René Stemerdink afging. De doelman kwam echter als winnaar uit de strijd. 0-0 leek de eindstand re worden. Tot aan de 86e minuut. De kleine Abel van Willigen dook na een vrije trap ineens voor doelman Hettema op en verschalkte hem op de doellijn. Het was de eerste goal van Van Willigen, die daarmee een eind maakte aan de serie van 446 minuten dat IJsselmeervogels niet wist te scoren….

Doelpunten: Min.
Abel van Willigen 1-0 ( 86 )

zaterdag 26 februari

ACV – IJsselmeervogels 2-0

IJsselmeervogels leed zaterdag tegen ACV haar derde nederlaag op rij. De laatste keer dat dit voorkwam was in het seizoen 1993-’94. Net als toen voetbalden IJsselmeervogels een anoniem en teleurstellend seizoen. Deze jaargang is dat niet anders. Menige ‘rooie’ supporter zal dan ook blij als dit seizoen afgelopen is. Zover is het echter nog niet. De gifbeker moet helemaal leeggedronken worden. De zaterdagkampioen van vorig jaar zal alle zeilen moeten bijzetten om niet volledig te kijk te worden gezet. Dit IJsselmeervogels kan namelijk van iedereen verliezen. En dat weten de tegenstanders.
Ook ACV kan daar inmiddels over mee spreken. Aan twee momenten had men genoeg om een uiterst teleurstellend duel te beslissen. Bij het eerste moment kreeg ACV de hulp van de warrig leidende scheidsrechter Van de Meer, toen deze als enige een hansbal constateerde van Henk Huijgen. De penalty werd door Jarno Rötgers feilloos benut. Nog geen twee minuten later besliste Arnold Bos het duel door vanaf de rand van de ‘zestien’ simpel binnen te schieten. Ook dit doelpunt was dubieus vanwege vermeend buitenspel. En IJsselmeervogels dan. Het stelde daar bijzonder weinig tegenover. Veelvuldig balverlies en een vreselijk aantal verkeerde passes waren aan de orde van de dag. Ook het aantal gele en rode kaarten begint zo langzamerhand schrikbarende vormen aan te nemen. Deze middag was de oogst 6 gele, waarvan Geurt Koelewijn er twee ontving en dus met rood kon douchen. Na afloop kreeg het arbitrale trio de zwarte piet van alles wat IJsselmeervogels was. Het beschamende spel van de Vogels was men blijkbaar alweer vergeten. Dinsdag speelt IJsselmeervogels in het kader van de districtsbeker. Tegenstander is dan Sparta Nijkerk. Misschien dat de Vogels in dit toernooi nog wat moois kunnen bereiken.

Doelpunten: Min.
Jarno Rötgers 1-0 ( 76 )
Arnold Bos 2-0 ( 78 )


zaterdag 12 februari

IJsselmeervogels – VVOG 0-1

Opnieuw moest IJsselmeervogels haar meerdere erkennen in een tegenstander. Ditmaal was het VVOG dat profiteerde van de onmacht, die vooral de voorhoede uitstraalde. Het gemis van de geschorste spits Melrik Beukers, en het niet achter de hand hebben van een vervanger (!), breekt de equipe van trainer Erik Assink duidelijk op. De 0-1 overwinning betekende voor de Harderwijkers de tweede periodetitel.
Beide teams begonnen gedreven en fel, terwijl regen met bakken uit de hemel kwam. Duidelijk was dat VVOG een prijsje kon pakken, waardoor het net iets agressiever was als de thuisclub. De meeste duels werden dan ook gewonnen. VVOG begon met het uitdelen van enkele speldenprikken. Doelman Stemerdink en buitenspel zorgden voor redding. In de 24e minuut sloeg het noodlot echter toe voor IJsselmeervogels. Een terugspeelbal van Kees de Graaf smoorde in de modder vlak voor het zestienmetergebied. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde doelman René Stemerdink nog bij de bal te komen, maar VVOG-er Wistik Zonneberg was sneller en scoorde beheerst in het lege doel. De wedstrijd was toen eigelijk al beslist. VVOG liet zich enigszins terugzakken en IJsselmeervogels het spel maken. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. De verdediging van VVOG had in laatste man Duncan van Koesveld een rots in de branding. Alleen bij dode spelmomenten waren de ‘rooien’ een keer gevaarlijk toen Geurt Koelewijn in de 50eminuut op de lat schoot. In de slotfase eiste de wat arrogant leidende scheidsrechter Veltrop de aandacht voor zich op door VVOG een glaszuivere penalty te onthouden. Het mocht echter niet meer baten. Na het laatste fluitsignaal ontvingen de VVOG-spelers bloemen en dropen de Vogels verslagen af.

Doelpunten: Min.
Wistik Zonneberg 0-1 ( 24 )

zaterdag 5 februari

WHC – IJsselmeervogels 2-0

Op papier is WHC nooit de gemakkelijkste tegenstander voor IJsselmeervogels. Het is een club die juist tegen de ‘rooien’ de mouwen opstroopt en iets extra’s kan brengen in dit soort duels. Vandaag was dat opnieuw het geval. Met 2-0 werden de Spakenburgers op de 5e seizoens- nederlaag getrakteerd.

Aan de personele problemen, door allerlei omstandigheden, komt langzamerhand een einde voor IJsselmeervogels. Toch kon trainer Erik Assink nog niet over zijn favoriete elf beschikken en moest daardoor noodgedwongen enkele aanpassingen verrichten. Al met al stond er toch een elftal dat behoorlijk wat kwaliteit en ervaring in zich had. Maar ook dat kon tegen WHC het verschil niet maken. De eerste helft waren de Vogels wel wat beter, maar het scoren lijkt men volledig te hebben verleert.
Na de rust pakte WHC de zaken wat feller aan en begon IJsselmeervogels onder druk te zetten. Vooral Wilfred van den Hul zorgde voor veel gevaar. Hoewel meters buitenspel, was het dan ook juist deze speler die WHC in de 58e minuut op voorsprong zette. Alle protesten van IJsselmeervogels ten spijt, keurde scheidsrechter Breugem het doelpunt goed. De Vogels waren geknakt en lieten niets meer zien. Trainer Assink probeerde met enkele wissels het tij nog te keren, maar ook dat had geen enkel effect. Dat WHC in de 70e minuut de score verdubbelde was niet meer dan logisch. Mark Leeflang ronde een counter doeltreffend af. Met de 2-0 nederlaag kwam IJsselmeervogels nog goed weg en zal uit een ander vaatje moeten tappen om de trouwe supporters nog iets te laten zien dit seizoen.

Doelpunten: Min.
Wilfred van den Hul 1-0 ( 58 )
Mark Leeflang 2-0 ( 70 )

zaterdag 22 januari

DOS Kampen – IJsselmeervogels 1-2

IJsselmeervogels is de tweede competitiehelft met een overwinning begonnen. In een meer spannend dan kwalitatief goed duel werd DOS Kampen met 1-2 opzij gezet. En knappe prestatie omdat de Vogels maar liefst zes basisspelers miste.

Het veld in Kampen was moeilijk bespeelbaar en zeer nat. Dit was vooral in het voordeel van DOS Kampen, dat erg verdedigend en soms hard voetbalde. Niettemin opende de Kampenaren de score. Een vrije trap van Ron Mulder verdween ineens achter doelman Martijn Kos, die René Stemerdink verving omdat deze nog van een vakantie genoot. De vreugde was groot bij de thuisclub, de punten zijn namelijk hard nodig. Vijf minuten later kwamen de Vogels echter op gelijke hoogte. Na een prima onderschepping en steekbal van Wim Henk v/d Groep kon Klaas Klein alleen op doelman Nick Karel afgaan. Zijn stift was van grote schoonheid en onhoudbaar voor de boonlange Karel. De 1-1 betekende tevens de ruststand.
Na de pauze was het duel een stuk minder aantrekkelijker. DOS Kampen hanteerde te vaak de botte bijl en incasseerde daardoor enkele gele kaarten. Bij IJsselmeervogels kwam Wim Henk v/d Groep niet terug uit de kleedkamer omdat hij teveel last ondervond van een botsing vlak voor rust met doelman Karel. Zijn vervanger heette Bram Zwaan, normaliter een verdediger van het 2e elftal. Zwaan liet trainer Erik Assink gelijk zien ook aanvallend zijn mannetje te staan, door een kwartiertje voor tijd de 1-2 op het scorebord te zetten. DOS Kampen kwam er daarna niet meer aan te pas, hoewel het in de laatste minuut nog de lat raakte.

Doelpunten: Min.
Ron Mulder 1-0 ( 18 )
Klaas Klein 1-1 ( 23 )
Bram Zwaan 1-2 ( 73 )

zaterdag 4 december

IJsselmeervogels – Drachtster Boys 2-0

Voor de vijfde maal dit seizoen eindigde IJsselmeervogels een wedstrijd met een man minder. Deze keer was verdediger Michael van den Berg het slachtoffer van een uiterst discutabele beslissing van een scheidsrechter. Niettemin was juist dit moment het teken voor de overige tien om er een schepje bovenop te doen. Met een verdiende 2-0 overwinning stapte de Vogels dan ook van het veld.

De eerste helft was ronduit saai te noemen. Een veel te laag tempo van beide teams en misschien de angst om te verliezen, zorgden voor bijzonder weinig spektakel. Alleen Dennis Bos kreeg twee kansen, maar faalde beide keren hopeloos. Na een ruim half uur spelen ging Remy Tjassing als een speer op het doelgebied van René Stemerdink af, met op zijn hielen Michael van den Berg. De ervaren verdediger leek de bal op reglementaire wijze voor de voeten van Tjassing te spelen, die hierdoor ten val kwam. Tot schrik van alles en iedereen toonde scheidsrechter Van Ewijk onmiddellijk de rode kaart aan Van de Berg. Vlak voor rust kreeg Beukers nog een kans, maar de koele spits wachtte te lang.
Na de thee waren de Vogels wel alert en fel. Drachtster Boys kreeg het steeds moeilijker en liet met een man meer niets extra’s zien. In de 52e minuut zette Sander Mallie met zijn eerste goal voor de ‘rooien’, de 1-0 op het scorebord. Tien minuten later bewees Melrik Beukers zijn waarden door de score te verdubbelen. Ook in de resterende tijd bleef IJsselmeervogels verruit de gevaarlijkste ploeg. In de stand kwam echter geen verandering meer, waardoor de Spakenburgers weer wat omhoog kunnen kijken.

Doelpunten: Min.
Sander Mallie 1-0 ( 52 )
Melrik Beukers 2-0 ( 62 )

zaterdag 27 november

Be Quick’28 – IJsselmeervogels 1-0

Het gaat absoluut niet goed met IJsselmeervogels dit seizoen. Reden voor paniek is er nog niet in het rooie kamp, maar het gemor begint langzaam aan te wakkeren. De tegenvallende prestaties van de afgelopen weken zijn dan ook ver beneden peil en een zaterdagkampioen onwaardig.

Van het goede voetbal, dat helaas te weinig punten opleverde, was zaterdag tegen Be Quick’28 weinig te zien. Vanaf de beginfase liep IJsselmeervogels al tegen een achterstand aan te kijken. Een glijpartij van Rob Hopman leverde een niet te missen kans op voor Arie Smit, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Erwin van Leur. Even later had Hopman zijn fout kunnen herstellen, maar de kopbal ging net naast. Beide teams kregen in de resterende tijd van de eerste helft nog wat kleine kansjes, maar wisten het net niet meer te vinden.
Na de thee gingen de Vogels op jacht naar de gelijkmaker, terwijl de thuisclub zich beperkte tot verdedigen en dreigend waren op de counter. Verder dan enkele kopkansjes van Melrik Beukers kwam IJsselmeervogels niet. Het spelbeeld van de tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Te veel Vogels-spelers voetballen ver onder de maat, terwijl men voor een basisplaats niet hoeft te vrezen lijkt het wel. Met slechts 6 punten uit de laatste 8 duels moet er gewoon wat gebeuren om nog iets van dit seizoen te maken.

Doelpunten: Min.
Arie Smit 1-0 ( 4 )

zaterdag 20 november

IJsselmeervogels – Urk 1-2

In een mooie en spannende wedstrijd heeft Urk haar grootste rivaal van de afgelopen seizoenen, IJsselmeervogels, van zich afgeschud. Ondanks een puike eerste helft van de thuisclub, waarin men duidelijk de betere was, gingen de ‘rooien’ toch ten onder. Waar een gelijkspel meer op z’n plaats was geweest, gingen de fysiek sterke Urkers na afloop volledig uit de bol.

Urk kende een echte droomstart. Na een corner in de 1e minuut belandde de bal voor de voeten van Klaas Wakker, die snoeihard inschoot. IJsselmeervogels herstelde zich na deze tik op fraaie wijze en bracht de Urkers in verlegenheid middels enkele gevaarlijke aanvallen. In de 11e minuut stond de verdiende gelijkmaker al op het scorebord. Spits Melrik Beukers scoorde na een voorzet van Gerlof Kwakkel. Tien minuten later schoot Beukers op de paal en was het IJsselmeervogels dat de lakens uitdeelden. Toch was het wederom Urk dat na de rust op voorsprong kwam. In de 51e minuut schoot Henri Romkes een fraaie volley onhoudbaar achter doelman René Stemerdink. Daarna was Urk duidelijk de betere en creëerden de beste kansen. Het overigens sportieve duel kreeg in de slotfase een extra vieze nasmaak voor IJsselmeervogels toen Melrik Beukers de rode kaart voorgeschoteld kreeg van scheidsrechter Driessen. Natrappen, was het oordeel van de man in het zwart.

 

Doelpunten: Min.
Klaas Wakker 0-1 ( 1 )
Melrik Beukers 1-1 ( 11 )
Henri Romkes 1-2 ( 51 )

 

zaterdag 13 november

IJsselmeervogels – ON Sneek 2-1

In een fraai en boeiend duel heeft IJsselmeervogels de neerwaartse spiraal doorbroken middels een knappe 2-1 overwinning op ON Sneek. Vooral de eerste helft was van Vogels-zijde van een hoog niveau. De 1-0 voorsprong bij rust was dan ook meer dan verdiend.

IJsselmeervogels startte fel en gedreven, wat vanaf de beginfase resulteerde in enkele fraaie kansen. Vooral de razendsnelle Klaas Klein, die in de basis begon omdat Abel van Willigen met rugklachten kampte, was ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. De eerste kans was dan ook voor Klein, die na een prima actie op de vuisten van doelman Harmen Kuperus schoot. Een minuut later kreeg Dennis Bos een enorme kans, maar ook deze bal was niet aan de kleine aanvaller besteed. De toon was echter gezet. IJsselmeervogels ging volop voor de winst en nam daarmee de nodige defensieve risico’s met de gevaarlijke Hennie Meyer in de spits. De ex-speler van o.a. Ajax kwam er echter in het duel tegen voorstopper Rob Hopman nauwelijks aan te pas. De beloning voor het goede voetbal van IJsselmeervogels kreeg men in de 44e minuut. Na een lange bal op Melrik Beukers, die het duel won van zijn bewaker, rondde Klaas Klein de afgemeten voorzet van Beukers keurig af.
Na de pauze scoorde de Spakenburgers vlot de 2-0, nadat een snel genomen vrije trap van Melrik Beukers bij de vrijstaande Klaas Klein belandde. Op zijn diagonale schuiver was doelman Kuperus opnieuw kansloos. De wedstrijd leek daarna gelopen, maar daar dachten de Friezen echter anders over. Men gooide alle schroom van zich af en zette de Vogels flink onder druk. Vooral het inbrengen van de boomlange spits Robert Minnesma was een goede zet van ON Sneek. Het was dan ook deze speler, al kwam er het nodige geluk bij kijken, die de aansluitingstreffer scoorde. Er waren toen nog zo’n 20 minuten te spelen. De Friezen gooide daarna alles in de strijd om een puntje te halen, terwijl IJsselmeervogels regelmatig gevaarlijk was op de counter. In de hectische slotfase, waarin de gasten zeer dreigend waren, scoorden ON Sneek bijna de gelijkmaker. Het bevrijdende eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van de Ketterij zorgde echter voor opluchting.

Doelpunten: Min.
Klaas Klein 1-0 ( 44 )
Klaas Klein 2-0 ( 49 )
Robert Minnesma 2-1 ( 71 )

zaterdag 6 november

SC Genemuiden – IJsselmeervogels 1-0

Opnieuw heeft IJsselmeervogels haar Waterloo gevonden. Op een guur en regenachtig sportpark ‘De Wetering’ gingen de Spakenburgers met 1-0 ten onder tegen SC Genemuiden, dat in de persoon van Pascal Cohen de matchwinnaar in huis had. Ondanks goed voetbal en de nodige kansen ontbrak het de Vogels aan een portie geluk om minimaal een verdiend punt te pakken.

Laatste man Dick Knijn mocht gewoon meespelen omdat IJsselmeervogels in beroep was gegaan tegen de fout vorige week op het wedstrijdformulier van de scheidsrechter. IJsselmeervogels startte tegen de felle en gure wind in en bouwde langzaan maar zeker een overwicht op. Na een kwartier spelen resulteerde dit in een kans voor Melrik Beukers die net naast schoot. Ook de volgende kans was voor de Vogels. Een pegel in de 40e minuut van Abel van Willigen kon door de uitstekende doelman Gert Abma maar net tot corner worden verwerkt. Na de rust kreeg het publiek hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld. IJsselmeervogels in de aanval en SC Genemuiden dat op de counter loerden. Een klein kwartier voor tijd kreeg het wat laf spelende SC Genemuiden een kans en promoveerde dit gelijk tot een doelpunt. Goudhaantje Pascal Cohen was directe bewaker Joost Heek even te slim af en schoot het leer onhoudbaar achter René Stemerdink. De Vogels gingen daarna voluit voor de gelijkmaker maar pech, paal en een doelman die de wedstrijd van z’n leven keepten hielden de rood-witten van scoren af.

Doelpunten: Min.
Pascal Cohen 1-0 ( 74 )

zaterdag 30 oktober

IJsselmeervogels – DVS’33 1-1

IJsselmeervogels is bezig aan een uiterst teleurstellende serie wedstrijden. Met die punten uit vier duels is men gezakt naar een plek in de grijze middenmoot. Het voetbal dat de heersend zaterdagkampioen laat zien is van een bedenkelijk niveau, terwijl de gifbeker nog lang niet leeg lijkt te zijn.

IJsselmeervogels was overigens niet de enige die diep teleurstelde. Ook DVS’33 liet opnieuw zien rijp te zijn voor een stap terug naar de eerste klasse. Verder was scheidsrechter Sprong deze middag enkele malen de weg kwijt door veelvuldig (acht) met gele kaarten te strooien en zag hij als enige een rode kaart in een ongelukkige actie van Rob Hopman. Dat was na een half uur spelen. Met tien man kregen de Vogels nog de beste kans van de beroerde eerste helft. Dennis Bos faalde echter als een kleuter. In het tweede gedeelte hadden de Vogels een optisch overwicht, maar waren uitgespeelde kansen zeldzaam. Steeds maar weer werd de hoge bal gezocht om Melrik Beukers in stelling te brengen. Zijn boomlange bewaker lachte in zijn vuistje en had de middag van z’n leven. Tien minuten voor tijd leek het doek voor IJsselmeervogels te vallen na een toegekende penalty, nadat Kees de Graaf William Kas onderuit had gehaald. Ook in deze situatie ging de gele kaart naar de verkeerde persoon. Het buitenkansje werd door Wim Beerman benut. Even later scoorde Gerlof Kwakkel de gelijkmaker en kwam in de stand geen verandering meer. Na acht speelronden staan de Spakenburgers nu al zeven punten achter op koploper Urk. En dat is even wennen…

Doelpunten: Min.
Wim Beerman (Pen.) 0-1 ( 79 )
Gerlof Kwakkel 1-1 ( 81 )

zaterdag 16 oktober

Harkemase Boys – IJsselmeervogels 2-1

Na twee gelijke spelen en de dik verdiende verliespartij van afgelopen zaterdag tegen het hard werkende Harkemase Boys, lijkt de heersend zaterdagkampioen IJsselmeervogels wat in een dal te zitten. Van elementair belang is dan, hard werken en de beuk erin gooien. Als deze belangrijke elementen echter worden vergeten kan IJsselmeervogels zelfs van Harkemase Boys verliezen.

Aan de overwinning van de Friezen kon overigens niets worden afgedaan. Met veel fysiek en toch ook de nodige techniek werden de Vogels in de eerste helft overlopen. De 1-0 voorsprong bij de rust, na een doelpunt van Rogier Bal, was eigenlijk te weinig voor de Friezen. Twee dotten van kansen werden door Gerrit Hienstra namelijk om zeep gebracht. Doelman René Stemerdink toonde zich beide keren de sterkste. De Vogels bleven daardoor hoop houden op een goed resultaat, maar dwongen zelden iets af. Het op de counter loerende Harkemase Boys verdubbelde in de 64e minuut de score. Opnieuw was Rogier bal de maker. Met nog een klein half uurtje op de klokken hing de eerste nederlaag van het seizoen steeds nadrukkelijker in de lucht. Melrik Beukers, die bij geen fatsoenlijke bal kreeg, scoorde in de 88e minuut nog tegen. Verder lieten de Friezen het echter niet komen. Voor het eerst in bijna 30 jaar had men het ‘grote’ IJsselmeervogels verslagen.

Doelpunten: Min.
Rogier Bal 1-0 ( 27 )
Rogier Bal 2-0 ( 64 )
Melrik Beukers 2-1 ( 88 )

 


zaterdag 9 oktober

IJsselmeervogels – ACV 0-0

IJsselmeervogels en tegenstander ACV boden het publiek zaterdag weinig spektakel. Te weinig beleving en de angst om te verliezen waren hiervan de oorzaak. Beide teams speelde met een versterkt verdedigingsblok waardoor de meeste duels op het middenveld werden afgewerkt. Het gevolg was dan ook een smakeloze 0-0.

Bij de thuisclub was aanvoerder Kees de Graaf nog steeds niet wedstrijdfit. De Graaf begon en bleef daardoor op de bank. Ook Steven de Harder moest ritme opdoen en speelde deze middag in het 2e team. Zoals gezegd viel er niet veel te beleven op ‘De Westmaat’ en waren uitgespeelde kansen zeldzaam. IJsselmeervogels viel wel aan, maar deed dat veel te voorspelbaar. ACV beperkte zich tot de counter, maar was niet bij machte echt gevaarlijk te worden. De eerste kans van de Vogels was in de 44e minuut voor Dennis Bos. Zijn gehaaste schot werd een prooi voor de doelman van ACV. Na de pauze zette de thuisclub aan en werd iets dreigender. Toch was de beste kans voor ACV. Een te korte terugspeelbal in de 69e minuut van Wim Henk v/d Groep belande in de voeten van Alex Stam die oog in oog met doelman Stemerdink jammerlijk faalde. IJsselmeervogels kreeg daarna wat kleine mogelijkheden, maar kon geen gat vinden in de sterke defensie van de gasten. Met een gelijkspel konden beide teams genoegen nemen.


zaterdag 2 oktober

Flevo Boys – IJsselmeervogels 1-1

IJsselmeervogels verspeelde zaterdag in Emmeloord haar eerste punten. Tegenstander Flevo Boys was in een aantrekkelijk duel, waarvan de eerste helft eruit sprong, de gelijke van de Vogels. De 1-1 eindstand was al met de rust bereikt. Gezien de kansen van beide teams was dit een terechte uitslag.

Het eerste half uur waren de Spakenburgers heer en meester. De vroege voorsprong door een doelpunt van Melrik Beukers was dan ook dik verdiend. IJsselmeervogels vergat het karwij echter af te maken door enkele fraaie opgelegde kansen te missen. Vooral de kopkans van Dennis Bos in de 12e minuut was eigenlijk niet te missen. Even later claimde IJsselmeervogels een penalty, maar liet de zwak leidende scheidsrechter Kamstra gewoon doorspelen. Flevo Boys rook dat er meer inzat en kwam steeds vaker voor het doel van René Stemerdink. Op slag van rust werd men beloond. Jeroen van den Berg knalde het leer ver buiten het strafschopgebied onhoudbaar achter Stemerdink.
Na de pauze zakte het spelbeeld een niveau en waren de fysiek sterkere polderbewoners wat gevaarlijker. Tot scoren kwam men echter niet meer. De Vogels kregen in de persoon van Rob Hopman een uitgelezen kans, maar deze werd jammerlijk gemist. Met een 1-1 eindstand moesten beide teams genoegen nemen.

Doelpunten: Min.
Melrik Beukers 0-1 ( 6 )
Jeroen van den Berg 1-1 ( 44 )


zaterdag 25 september

IJsselmeervogels – WHC 3-2

Ook de vierde overwinning op rij is een feit. Tegenstander WHC was deze keer het slachtoffer van de Spakenburgse dadendrang. En dat ondanks een hectisch laatste kwartiertje, waarin de Vogels met tien man speelde en toch nog die beslissende goal wisten te maken. Dat het echter spannend bleef tot aan de laatste minuut had IJsselmeervogels meer aan zichzelf te wijten, omdat voor rust de wedstrijd allang beslist had kunnen zijn.

De equipe van trainer Assink startte voortvarend en kwam in 5e minuut op voorsprong. Laatste man Dick Knijn hield aan de zijlijn een bal knap binnen en gaf strak voor in de ‘zestien’ waar Melrik Beukers met een droge knal de 1-0 inschoot. Protesten van WHC-kant dat de bal over de zijlijn was geweest verwees de wat hautain leidende scheidsrechter Olde Olthof naar het rijk der fabelen. Gesteund door de vroege voorsprong ging IJsselmeervogels wat verslappen. WHC maakte daar handig gebruik van en scoorde in de 22e minuut via Wilfred van den Hul de gelijkmaker.
Daarna had IJsselmeervogels haar beste periode en liet WHC alle hoeken van het veld zien. Kansen voor Dennis Bos, Abel van Willigen en Melrik Beukers gingen echter jammerlijk verloren. In de 31e minuut was het wel raak. De voor de rest onzichtbare Dennis Bos scoorde koppend de dik verdiende voorsprong. IJsselmeervogels bleef druk zetten terwijl WHC de counter hanteerde en dat niet onverdienstelijk deed trouwens. De voorsprong leek een simpel feit te worden tot aan de pauze. Een slechte spelhervatting van doelman René Stemerdink luidde de gelijkmaker van WHC in, toen Mark Leeflang na vermeend buitenspel de 2-2 scoorde.
De tweede helft was lang niet zo leuk als de eerste en bracht het eerste half uur niets van beide kanten. IJsselmeervogels kon geen bres slaan in de verdediging van WHC, dat het punt koesterde en gevaarlijk counterde. Een kwartier voor tijd was er weer zo’n counter en moest Rob Hopman alle zeilen bijzetten om Wilfred van den Hul het scoren te beletten. Volgens de scheidsrechter ging Hopman hierbij te ver en toonde resoluut de rode kaart voor de lange verdediger. De wedstrijd leek daarna gelopen. WHC was blij met een punt, ondanks een man meer situatie. Maar de Vogels zouden de Vogels niet zijn als in de slotfase niet zou worden gescoord. Als een mokerslag kwam het doelpunt van Gerlof Kwakkel aan dat in de 84e minuut werd gemaakt. Daarna zette de club uit Wezep alles op alles en kreeg enkele kansen maar kon een verdiende nederlaag niet meer afwenden.

Doelpunten: Min.
Melrik Beukers 1-0 ( 5 )
Wilfred van den Hul 1-1 ( 22 )
Dennis Bos 2-1 ( 32 )
Mark Leeflang 2-2 ( 45 )
Gerlof Kwakkel 3-2 ( 84 )


zaterdag 18 september

Olympia ’28 – IJsselmeervogels 1-3

Het blijft IJsselmeervogels voor de wind gaan. Opnieuw konden, ondanks niet al te best voetbal, drie punten worden bijgeteld. Daar hoefde de heersend zaterdagkampioen nog niet eens voor tot het uiterste te gaan, omdat tegenstander Olympia’28 geen moment kon imponeren en teveel respect voor de Spakenburgers toonden.

Net als vorige week kwam IJsselmeervogels al vroeg in het duel op achterstand. Ruben Pleysier strafte een defensieve fout op fraaie wijze af. Dit was voor de rooien het sein er een schepje bovenop te doen. Nog voor de pauze was de score omgedraaid, nadat Dennis Bos en Gerlof Kwakkel beiden een assist van Melrik Beukers op juiste waarde inschatte. De Vogels speelden daarna een gewonnen wedstrijd en konden het zich veroorloven dat Beukers zelfs een penalty miste. Even daarvoor had Dennis Bos de beslissende 1-3 al op het scorebord gezet. Na de gemiste elfmetertrap kreeg IJsselmeervogels nog volop kansen een monsterscore neer te zetten, maar ontbrak de finesse en de gedrevenheid. De buit was immers al binnen. Met negen punten uit drie wedstrijden doet IJsselmeervogels ‘gewoon’ weer mee.

Doelpunten: Min.
Ruben Pleizier 1-0 ( 10 )
Dennis Bos 1-1 ( 23 )
Gerlof Kwakkel 1-2 ( 41 )
Dennis Bos 1-3 ( 55 )


zaterdag 11 september

IJsselmeervogels – DOS Kampen 3-1

Dat IJsselmeervogels nog steeds niet lekker draait werd deze wedstrijd opnieuw duidelijk. Veel balverlies en spelend in een veel te laag tempo, wat natuurlijk ook door de warmte kwam, bepaalde het spelbeeld. Tegenstander DOS Kampen deed daar ook aan mee, waardoor de toeschouwers een saai duel voorgeschoteld kregen.

Vooral het eerste half uur was slaapverwekend en leverde nauwelijks kansen op voor beide teams. De Kampenaren vonden dat trouwens best, omdat men duidelijk kwam voor een punt. Toch namen de gasten brutaal de leiding na een fout van Guus Posthumus. Twee minuten later maakte Posthumus zijn foutje goed door een pegel van 20 meter achter doelman Karel te schieten. Na de pauze kreeg IJsselmeervogels, dat het vandaag zonder de geschorste Dick Knijn en de in het 2e team (om ritme op te doen) opererende Klaas Klein moest doen, een terechte strafschop toegekend. Melrik Beukers werd in de zestien van de sokken gelopen en scoorde dit buitenkansje zelf. Daarna begonnen de Kampenaren ineens haast te krijgen en gooide alles op de aanval. Met de nodige moeite bleven de Vogels overeind. Pas twee minuten voor tijd besliste Beukers het duel na een hoogstandje in het strafschopgebied.

Doelpunten: Min.
Ron Mulder 0-1 ( 31 )
Guus Posthumus 1-1 ( 33 )
Melrik Beukers 2-1 ( 48 )
Melrik Beukers 3-1 ( 88 )


zaterdag 4 september

VVOG – IJsselmeervogels 0-2

IJsselmeervogels boekte, in haar eerste duel van deze nieuwe competitie, een uiterst goed en belangrijk resultaat door het Harderwijkse VVOG met 0-2 opzij te zetten. De zege was het resultaat van een prima instelling en wedstrijdmentaliteit en werd daarvoor verdiend beloond met drie belangrijke punten.

De openingsfase was van beide kanten wat rommelig en nerveus. Toch toonden beide teams aan te gaan voor de volle winst, wat resulteerden in een aantrekkelijk duel met de nodige kansen aan beide zijden. De eerste kans was voor VVOG na een kwartier spelen. Edwin van Egteren mocht alleen op doelman René Stemerdink afgaan die ten koste van een corner op fraaie wijze redde. Ook de hoekschop die daarop volgde was niet ongevaarlijk omdat Matthieu van Tienhoven ongehinderd mocht inkoppen en Michael van den Berg op de doellijn een zeker doelpunt voorkwam. Aan Vogels-zijde werd een kopbal van Rob Hopman afgekeurd wegens duwen. De toon was echter gezet. Alleen de winst telde in deze wedstrijd. Toch bleef het tot aan de pauze wonderwel 0-0 en steeg de spanning met de minuut.
Na de rust begon IJsselmeervogels steeds meer aan te dringen en werden daarvoor in de 67e minuut beloond. Een voorzet van Abel van Willigen werd door een verdediger van VVOG verkeerd beoordeeld en belandde voor de voeten van Melrik Beukers die ongehinderd kon intikken (0-1). De Harderwijkers zette daarna een tandje bij waardoor IJsselmeervogels met de ingebrachte en razendsnelle Klaas Klein op de counter loerde. Vijf minuten voor tijd sloeg men dan ook genadeloos toe. Via een rommelige situatie voor het doel van de tegenstander belande het leer bij Melrik Beukers die vervolgens breed legde op Henk Wim van de Groep. Zijn keiharde schot liet het net opnieuw bollen en zette de Vogels op een 0-2 voorsprong. Daarna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld en kwam de winst niet meer in gevaar.

Doelpunten: Min.
Melrik Beukers 0-1 ( 66 )
Wim Henk v/d Groep 0-2 ( 85 )