Seizoen 15/16

IJsselmeervogels seizoen 2015 / 2016..

IJsselmeervogels seizoen 2015 / 2016

IJsselmeervogels seizoen 15/16

Een belangrijk seizoen vanwege plaatsing voor de nieuwe tweede divisie die na dit seizoen een feit zou worden, welke uiteindelijk niet gehaald werd.

Zoals gezegd een belangrijk seizoen, immers de beste zeven teams zouden zich gaan plaatsen voor de nieuwe tweede divisie welke doorstroming tussen amateur en prof voetbal mogelijk zou maken doormiddel van verplichte promotie. En hoewel men tegen dit door de KNVB doorgedrukt plan was wilden men de boot niet missen om volgend seizoen op het hoogste niveau te blijven spelen.

Het seizoen werd echter een deceptie, men eindigde op de negende plaats en miste zodoende promotie, al zag het er in het begin nog niet naar uit. De eerste wedstrijden werden gewonnen en al snel stond men bovenaan de ranglijst. Echter het voetbal werd steeds slechter, niet in de laatste plaats door de hand van Trainer Frans Adelaar die spelers, tegen hun wil, verdedigend liet spelen waardoor spelvreugde ontbrak. Ook het publiek begon te morren na het uitblijven van resultaten en na de uitwedstrijd bij SteDoCo, welke met 2-0 verloren werd, barste de bom na ruzie tussen supporters en de dochter van Frans Adelaar en ook de selectie moest het ontgelden bij het verlaten van het veld door enkele heethoofden. Adelaar was woedend en schreeuwde het van de daken dat het hufters waren, iets waar de media, en RTV Utrecht in het bijzonder, van smulden.

Een onderzoek commissie werd ingesteld en uiteindelijk bleek dat niet alleen enkele supporters maar ook de dochter van Adelaar zicht hadden misdragen, als straf werde de bewuste supporters geschorst en werd de toegang tot het sportpark voor Adelaar’s dochter ontzegd. De familie Adelaar stuurde echter aan op een confrontatie, de familie van Adelaar verscheen ‘gewoon’  bij thuiswedstrijden en Adelaar ging steeds onlogischer spelen met vreemde wissels. Het wachten was op het moment dat de bom echt zou barsten, en dit gebeurde na de wedstrijd bij DVS’33 die met 4-0 verloren werd. Adelaar werd aan de kant gezet en een nieuwe trainer werd gevonden in Sandor v/d Heide die als assistent trainer bij Cambuur het veld moest ruimen. Voordat hij echter aan het werk ging nam in de tussen liggende periode eigen jongen Ruud v/d Geest voor twee wedstrijden de leiding van het eerste op zich en niet onverdienstelijk. De eerste wedstrijd werd tegen de latere kampioen Excelsior Maassluis nog gelijk gespeeld met 1-1 maar een week later werd in de derby Spakenburg met 3-1 aan de kant gezet met attractief voetbal. Spelers leken bevrijd te zijn van het juk van Adelaar, en gaven ook ruiterlijk toe dat het een opluchting was om weer aanvallend te mogen voetballen.

Ongeregeld heden na de wedstrijd bij SteDeCo

Ongeregeld heden na de wedstrijd bij SteDeCo

Na de derby nam de sympathieke Sandor v/d Heide het stokje over en moest proberen om de goede resultaten die Ruud geboekt had proberen voort te zetten. Dit lukte in eerste instantie niet, ook al probeerde hij met aanvallender voetbal de Vogels te laten spelen, toch kwam al snel aan het licht dat deze selectie te weinig kwaliteit had voor constante resultaten.

Met vallen en opstaan werd het einde van de competitie gehaald met uiteindelijk resultaat een negende plaats, te weinig dus om te promoveren naar de nieuwe tweede divisie. Inmiddels werd de bezem flink door de selectie gehaald en kon Sandor v/d Heide gaan bouwen aan een elftal waar hij de hand in had met als doelstelling om zo snel mogelijk promotie af te dwingen. En zo kwam een einde aan ramp seizoen 2015-2016, een dieptepunt uit de historie van IJsselmeervogels.