Seizoen 14/15

IJsselmeervogels seizoen 2014 / 2015..

IJsselmeervogels seizoen 2014 / 2015

IJsselmeervogels seizoen 14/15

Een seizoen met diepe dalen waar uiteindelijk toch nog succes te noteren viel in de vorm van het winnen van de landelijk beker.

Hooggespannen verwachtingen aan het begin van dit nieuwe seizoen met een nieuwe trainer Dogan Corneille die in het verleden al grote successen bij IJsselmeervogels haalde als speler. Echter was de euforie snel geluwd na twee verliespartijen in de competitie en uitschakeling in de KNVB beker tegen JVC Cuijck, en al na deze drie verloren wedstrijden werd afscheid genomen van de kersverse trainer waarna Frans Adelaar, die het seizoen ervoor de laatste wedstrijden de regie had, het stokje overnam. Een trainerswissel die veel stof deed opwaaien, zowel buiten maar ook binnen de club wat uiteindelijk tot het terugtreden van voorzitter Peter van Diermen leidde.

Niet alleen waren er door deze affaire echte clubmensen beschadigd, ook het gewenste resultaat bleef uit, en tot aan de winterstop waren de resultaten ver onder de maat. Pas na de winterstop, toen het 4-4-2 systeem overboord gezet werd en men 4-3-3 ging spelen sloeg men de opwaartse lijn in wat resulteerde in een imposante reeks uitslagen waarin slecht éénmaal verloren werd waardoor men uiteindelijk vijfde eindigde in de competitie.

In het districtsbeker toernooi ging het, net als het seizoen ervoor, voor de wind en werd opnieuw de finale gehaald. Deze finale, tegen GVVV, werd in de verlenging gewonnen, waardoor men zich met de andere districtsbeker winnaars ging strijden voor de landelijke beker. Ook hiervoor plaatste men zich, net als het jaar ervoor, voor de finale, dit keer tegen Hoek. Maar nu werd de finale wel en overtuigend gewonnen, de 67e prijs in de rijke historie van de club. En zo werd een seizoen afgesloten wat begon in mineur, maar uiteindelijk toch nog eindigde met succes.