Seizoen 07/08

IJsselmeervogels seizoen 2007 / 2008..

IJsselmeervogels seizoen 07/08

Na drie succesvolle jaren moest er dit seizoen pas op de plaats gemaakt worden. Al voor aanvang van de nieuwe competitie kreeg men de eerste tegenslag te verwerken, trainer Cees Lok verruilde de Vogels voor een baan als assistent trainer bij FC Twente. Daar waar heel de vereniging rekende op de terugkomst van succes trainer Willem Leushuis, die zijn avontuur in Koeweit tussentijds had beëindigd, en er zelfs al een mondelinge overeenkomst met hem was, werd plots gekozen voor Harry v/d Ham als trainer, een keuze die waarschijnlijk maar door enkele personen binnen de vereniging gesteund werd en de naweeën hiervan zouden het hele seizoen nagalmen op de Westmaat.

Het meeste die hieronder te lijden had was de nieuwe trainer zelf, hoewel de resultaten in eerste instantie nog geeneens tegenvielen kreeg hij keer op keer forse kritiek te verduren. Toen aan het einde van het jaar men fors onderuit ging tegen Spakenburg (1-5) en Sparta Nijkerk (1-4), was er geen houden meer aan en moest hij het veld ruimen voor Roy Wesseling die in de winterstop overkwam van FC Utrecht.

De eerste wedstrijd na de winterstop en onder de derde trainer van dit seizoen werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen GVVV, daar waar winst noodzakelijk was om aan te haken, dacht men. De wedstrijd daarop werd er met 4-0 gewonnen van Ajax, maar daarna werd er gelijk gespeeld tegen Bennekom en verloren van DOVO en Hoek. Inmiddels had men de handdoek al in de ring gegooid wat betreft een kampioenschap, te vroeg naar later bleek want ook koploper Sparta Nijkerk liet steken vallen. Ondanks dat men van Sparta Nijkerk steeds weer een strohalm kreeg om aan te klampen kwam het voetbal niet terug binnen het team en het niveau leek met de week achteruit te gaan. Men was duidelijk verzadigd van de successen van de afgelopen jaren en dit kwam nog het meest tot uiting in de ontluisterende nederlaag van 1-7 tegen Spakenburg. Ook het manco waar men het hele seizoen al door achtervolgd werd, namelijk balans op het middenveld kwam in deze wedstrijd pijnlijk bovendrijven.

Aan het einde van het seizoen werd afscheid genomen van maar liefst dertien selectie spelers, spelers die IJsselmeervogels de laatste jaren heel veel successen hadden gebracht. Publieks lieveling André Kemper kreeg een aanbod van AFC om de Vogels te verruilen voor de zondaghoofdklasser, men bood hem o.a. een baan aan. De Supporters Site organiseerde vervolgens een handtekeningen aktie om André te behouden voor IJsselmeervogels, een aktie die ook al eens succes had opgeleverd met Dennis v/d Steen, en overhandigde ruim 100 handtekeningen in een fraai boekwerk. Het leek goed te komen totdat op een donderdag avond in maart in de kantine het nieuws bekend werd dat de TC niet verder met André wilde. De zaterdag daarop volgde een interview met André Kemper, Jeffrey Winter en Roy Wesseling over deze kwestie op IJsselmeervogels.TV. Mede hierdoor werden beide partijen wakker geschud en kwam men toch uit de padstelling waardoor het contract met André toch nog verlengt werd.

Geen kampioenschap derhalve voor de Rooie supporters, en dat was wennen na drie lange voetbal jaargangen boordevol successen. Temeer daar men moest aanzien dat het kampioens stokje dit jaar overgedragen moest worden aan aartsrivaal Spakenburg, die op de laatste competitie dag kampioen werd, mede door het feit dat Sparta Nijkerk na de winterstop bezweek onder de druk van het moeten presteren.

Positief nieuws was er ook te melden dit seizoen, namelijk de ingebruikname van de nieuwe hoofdtribune met een capaciteit van ruim 1000 zitplaatsen het visite kaartje van de vereniging. Negatief aspect van dit mooie bouwwerk lijkt het sponsorhome te worden. Bestuursleden laten zich na de wedstrijd liever in het sponsorhome zien dan in de kantine waardoor de band met supporters minder wordt, en men in een ivoren torentje de vereniging leidt. Voorbeeld hiervan was het alcohol verbod tijdens de wedstrijden. IJsselmeervogels was de enige club in het amateur voetbal waar tijdens de wedstrijd niet geschonken mocht worden in de kantine. Mede door akties van de Supporters Site werd deze maatregel weer terug gedraaid. Het is te hopen dat bestuur van het afgelopen seizoen geleerd heeft en men hun gezicht weer wat vaker in de kantine laat zien, dit geld overigens ook voor trainer en spelers. De band tussen supporters en leiding was de afgelopen jaren de basis van de grote successen!!!