Seizoen 11/12

IJsselmeervogels seizoen 2011 / 2012

IJsselmeervogels seizoen 2011 / 2012

IJsselmeervogels seizoen 11/12

Het tweede seizoen in de topklasse waarin men als Alsgeheel Kampioen probeerde de titel te prolongeren. Een tegenvaller vlak voor de start was het wegvallen van Nick Kuipers die vertrok voor een betaald voetbal avontuur bij Telstar.

De start was moeizaam, in de eeste wedstrijd uit bij ARC mocht men over geluk niet klagen dat men met 3-2 won in blessuretijd, iets waar men dit seizoen patent op leek te hebben.

Maar gaandeweg het seizoen werd toch duidelijk dat de selectie te smal was om echt mee te doen voor het kampioenschap, al bleef men toch steeds aanhaken bij de top.

Begin oktober stond de eerste derby op het programma. Spakenburg was favoriet, maar toch was het bij deze wedstrijd IJsselmeervogels wat zomaar met de overwinning aan de haal kon gaan na een prima wedstrijd. De supporters begonnen na de derby toch te geloven dat een kampioenschap weer mogelijk was en tot de winterstop bleef men meedoen, zij het op enkele punten achterstand.

Na de winterstop moest men dan toch de meerdere erkennen in Rijnsburgse Boys en Spakenburg dier verder uitliepen, al had de tweede derby de ommekeer kunnen zijn. Alhoewel de Vogels het betere van het spel hadden verloor men toch met 2-1 van de buren waardoor de achterstand opliep naar 10 punten waar het slechts 4 hadden kunnen zijn. In een bloestollende finale werd tenslotte Spakenburg kampioen op de laatste speeldag, één punt voor Rijnsburgse Boys.

Op 7 januari 2012 was daar de eerste Thomas Memorial. Een dag voor kanker patientjes waarvan de opbrengst bestemd was voor het bestrijden van kinder kanker. De kinderen werden in de watten gelegd, en IJsselmeervogls speelde een oefenwedstrijd tegen Feyenoord waarbij de kinderen als VIP de wedstirjd bijwoonden. Ook werd deze dag de ledboarding in gebruik genomen.

Verder werd er aan het einde van dit seizoen het 80 jarig jubileum gevierd, wat op de supporters vooral over kwam om geld te verdienen en niet om een gezellig feestje te bouwen met supporters, getuige een feest in de sporthal met entreeprijs voor echtgeno(o)t(e) en een consumptieprijs van 2 euro voor een drankje. Vanaf deze plaats dan ook een oproep om de eigen identiteit te bewaken en de supporters niet als melkkoe te behandelen, want het houd een keer op. Tot volgend seizoen.