Seizoen 10/11

IJsselmeervogels seizoen 2010 / 2011

IJsselmeervogels seizoen 2010 / 2011

IJsselmeervogels seizoen 10/11

Dit seizoen werd de topklasse ingevoerd, een klasse die een brug moest slaan tussen de amateurs en het betaalde voetbal. In zowel de zaterdag als de zondag afdeling werd één topklasse gevormd uit de beste clubs van de hoofdklassen, uiteraard was IJsselmeervogels hierin vertegenwoordigd als Algeheel Kampioen.

De start van het nieuwe seizoen was stroef, mede door de korte rustperiode vanwege de kampioens wedstrijden uit het vorige seizoen. De eerste uitwedstrijd tegen Harkemase Boys kreeg men met 3-1 op de broek, en hoewel men de volgende twee wedstrijden won bleef het in het begin toch kwakkelen wat resultaten en spel betreft. Trainer Jan Zoutman liet telkens weten het volste vertrouwen te hebben dat het spel en de resultaten gaandeweg het seizoen wel beter zouden worden en behield hierdoor de rust binnen de selectie en vereniging.

Begin november was daar de eerste derby. Spakenburg was gezien de voortvarende start favoriet, maar het waren de Vogels die verdiend met 3-2 van het veld stapten. Ook de wedstrijden totaan de winterstop werden gewonnen terwijl concurenten Spakenburg en Rijnsburgse Boys punten morsten waardoor men als herfs kampioen de winterstop in ging.

Na de winterstop sputterde de motor echter weer. De eerste wedstrijden tegen Harkema en Sparta Nijkerk werden op eigen veld verloren. Pas half februari kwam men uit de winterslaap en won men met 3-2 van directe concurrent Rijnsburgse Boys..Langzamerhand naderde men koploper Spakenburg op 1 punt terwijl Rijnsburg punten bleef verspelen en daardoor moest afhaken voor de titel.

16 april was dan de directe titel strijd tussen beide aartsrivalen, bij winst zou Spakenburg een gat slaan van 4 punten, de Vogels zouden bij winst de koppositie overnemen, en het werd het laatste. Spakenburg gokte op verdedigend voetbal en gokte hierdoor mis, de Vogels wonnen opnieuw met 3-2 en kwamen zo 2 punten aan kop te staan. Een week later werd de competite beslist toen met uit bij Katwijk met 1-2 won en Spakenburg op eigen veld door Rijnsburg onder leiding van de Wintertjes verslagen werd. Een week later kon de vlag in top na een 5-0 overwinning op Genemuiden.

Om het algeheel kampioenschap, door de komst van de topklasse was men ook automatisch zaterdag kampioen, moest men aantreden tegen zondag kampioen FC Oss. Doordat IJsselmeervogels al aangegeven had niet te willen promoveren naar de eerste divisie, was voor FC Oss de doelstelling al bereikt, waardoor de eigenlijke spanning van de titanenstrijd ontbrak. Ijsselmeervogels won twee maal redelijk eenvoudig van de profs en kon hierdoor de zevende ster laten bijtekenen, men ging in de topklasse verder waar het in de hoofdklasse mee was geëindigd.

Een memorabele avond dit seizoen was de 24e november, toen een volgepakte westmaat de erewedstrijd van Thomas v/d Groep bijwoonde. Rood en Blauw waren schouder aan schouder verenigd om dit kanker patientje zijn laatste wens in vervulling te doen gaan: hij wilde nog één keer een wedstrijd spelen bij zijn club op het hoofdveld voor veel publiek. En zijn wens ging in vervulling, ruim achtduizend toeschouwers waren aanwezig voor de kleine Thomas. Alles was uit de kast gehaald om hem een fantastische avond te doen beleven. Voor het goede doel werd dertien duizend euro opgehaald en hieruit bleek maar weer eens dat het dorp Spakenburg, zij het Rood of Blauw, heel groot kan zijn. Lees hier het verslag van de bijzondere avond.