Ontslag Erik Assink

Dinsdag avond 7 november is dan toch de bom gebarsten, na een bestuursvergadering is trainer Erik Assink middels een stemming per direct op non-actief gezet. De stemming was vijf tegen drie in het nadeel van de trainer.
Het hing al langer in de lucht dat er iets zou gebeuren. Een top-amateur vereniging die na negen wedstrijden spelen slechts vijf punten verzameld heeft kan absoluut niet. Toch is het vreemd dat het dit seizoen ineens zo slecht gaat. Er zijn er dit jaar meerdere versterkingen bij de selectie gekomen, een selectie die de afgelopen jaren onder leiding van Erik Assink veel successen behaald heeft, en nu dus zo slecht presterend. Erik Assink onthoud zich verder van enig commentaar, het enige wat hij kwijt wil: “ik vind dat er hier sprake is van een stukje paniek”.

Na het op non actief stellen van trainer Erik Assink zijn er ook twee bestuursleden opgestapt, voorzitter Arthur v/d Berg en secretaris Lianne Bol. De voorzitter in een reactie: “ik kan niet anders, ik heb Erik Assink mijn woord gegeven dat ik het volste vertrouwen erin had dat het goed zou komen.
Penningmeester Peter Korlaar is (tijdelijk) als woordvoerder aangewezen. Hij vind het heel vervelend wat er allemaal gebeurd is, maar zegt hij: “het bestuur kon niet anders, men had er geen vertrouwen in, dat Erik Assink de zaak nog op de rails zou krijgen. Verder vind ik het zeer spijtig dat de voorzitter en de secretaris stoppen. Hierdoor krijgt alles een nog dramatischer wending.