Seizoen 95/96

1995 – 1996

Na het succesvolle seizoen 94/95 werd met belangstelling gekeken hoe de Vogels dit seizoen zouden presteren in de hoofdklasse A.
Al gauw werd duidelijk dat het lange kampioens-seizoen zijn tol had geeist en het seizoen werd dan ook afgesloten met een teleurstellende 7e plaats met 33 punten uit 26 wedstrijden.

Omdat IJsselmeervogels vorig seizoen kampioen geworden was, mocht men meedoen met de Amstel Cup voor betaald voetbal, samen met GVVV, Go Ahead eagles en Top Oss zat men in een poule. Thuis tegen Go Ahead Eagles verloor men in de laatste 3 minuten met 0-2, vervolgens werd er in Veenendaal van GVVV met 0-1 gewonnen waardoor men bij een overwinning op Top Oss door zou gaan naar de volgende ronde, men kwam echter niet verder dan 1-1 waardoor men uitgeschakeld werd voor het betaalde gedeelte van de Amstel Cup.

In de reguliere Amstel Cup voor amateurs daarentegen presteerde men veel beter.

vreugde na doelpunt

Door deze uitslagen bereikte men de finale van de districtsbeker West 1. Door loting mocht IJsselmeervogels thuis spelen, tegenstander was GVVV. De Vogels kwamen op voorsprong

door een doelpunt van George Tehubijuluw maar GVVV maakte na rust gelijk. De winnende treffer kwam tenslotten van Gérard v/d. Nooij. Door het winnen van de districhts beker moest men vervolgens een poule afwerken tegen twee andere tegenstander, de winnaar ging naar de finale van de Amstel Cup welke gespeeld zou worden in de Kuip. De tegenstanders waren: D.V.C. ’26 en F.V.C. welke met 1-0 en 2-0 verslagen werden.

Renger met de beker

Renger de Groot
toont de beker

In de Kuip wachte op Hemelvaartsdag B.V.V./Verachtert. IJsselmeervogels kon bogen op een rijkesupportersschare die hun helden fanatiek aanmoedigden. Al in de 8e minuut kon het legioen juichen, door een eigen doelpunt van B.V.V. Vervolgens controleerden de Vogels het spel en B.V.V. kon daar weinig tegenoverstellen. In de tweede helft viel de beslissing, Kees de Graaf zorgde voor de 2-0 waardoor de landelijke amateurbeker naar IJsselmeervogels ging, een prachtige prijs na een in competitie verband teleurstellend seizoen vooral voor de scheidende Renger de Groot.